ZadarZadne-Izdvojeno

Kalmeta za ZDNews.hr: Nisam ispitan u svojstvu svjedoka, moj razgovor s istražiteljima PNUSKOKA trajao je svega dvadesetak minuta

Božidar KalmetaNakon što je jučerašnje jutro proveo u prostorijama PNUSKOKA u Zagrebu na ispitivanju, što je i priznao u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, bivši ministar mora, prometa i infrastrukture, Božidar Kalmeta, u razgovoru za ZDNews.hr kazao je kako nije davao iskaz u svojstvu svjedoka, već je “samo obavio svoju građansku dužnost” odazvavši se na poziv policijskog USKOKA.  Dodao je i kako u prostorijama PNUSKOKA nije proveo nekoliko sati, već dvadesetak minuta, do maksimalno pola sata.

– Kao što sam već potvrdio, dio jučerašnjeg jutra, napominjem, samo jedan mali dio, odnosno svega dvadesetak minuta do maksimalno pola sata, a ne kako neki mediji tvrde više sati, proveo sam u prostorijama PUNSKOKA gdje sam razgovarao sa službenim dužnosnicima. Razgovarali smo vrlo ugodno i o temama koje su njih zanimale. Dakle, to je bio jedan vrlo kratak razgovor nakon kojega sam nastavio sa svojim obvezama – kazao je Kalmeta za ZDNews.hr

O čemu ste razgovarali s PNUSKOK-ovim istražiteljima?

Trenutno ne mogu govoriti o temi našeg razgovora

Pojavila se informacija kako ste u PUNSKOKU davali iskaz u svojstvu svjedoka, je li to točno?

– Ni to nije točno, nisam davao iskaz u svojstvu svjedoka niti optuženika, već smo, kao što sam već rekao, obavili jedan običan informativni razgovor kojega može i mora obaviti bilo koji građanin ove zemlje ukoliko dobije poziv od strane nadležnih institucija. Dakle, ništa posebno ni dramatično se nije dogodilo jučer. Ukoliko bude potrebe za nekim novim odgovorima, vrlo rado ću se odazvati na poziv ili pozive PNUSKOKA.

Što se tiče lokalnih izbora u Zadru, HDZ još uvijek nije ‘izbacio’ svog kandidata za gradonačelnika, kad to namjeravate učiniti?

– HDZ će s kandidatom za gradonačelnika izaći za najviše dvadesetak dana.

Nekoliko puta ste izjavili da vas ne zanima gradonačelnička funkcija, stojite li i dalje pri toj izjavi?

– I to ćete doznati za dvadesetak dana – kazao je zagonetno Kalmeta koji nije htio previše govoriti o svojoj možebitnoj kandidaturi. Za kraj je kazao kako će HDZ imati kvalitetnog kandidata koji će pobijediti na sljedećim lokalnim izborima.

Živi bili pa vidjeli!





Related Articles

Back to top button