Zadar

Zakonsku objavu demantija radi teksta o Mladenu Malti prenosimo u cijelosti

Objava demantija

“Sukladno odredbama čl. 22. i čl. 40. Zakona o medijima podnositelj Antena Digital j.d.o.o. za izdavačku, radijsku i televizijsku djelatnost i marketing podnosi zahtjev za objavom ispravka-demantija na istom mjestu, istoj vidljivosti i trajanju:

Dana 06. svibnja 2016. godine na portalu ZDNews.hr (ZARA INFO j.d.o.o.) objavljen je tekst autora i glavnog urednika Hrvoja Bajla s naslovom “Malta: Pogriješio sam pozivajući obrtnike da se reklamiraju na Anteni Zadar koju ni sam ne čitam”, Adresa/URL: http://www.zdnews.hr/malta-pogrijesio-sam-pozivajuci-obrtnike-da-se-reklamiraju-na-anteni-zadar-koju-ni-sam-ne-citam/

U navedenom tekstu autor je naveo niz netočnih informacija čime su grupo prekršene odredbe Zakona o medijima.

Naime, prije svega netočan je navod da je nakladnik portala Antena Zadar.

Nadalje, netočni su navodi: “Udruženje obrtnika potiče oglašavanje na portalu čiji izdvač je prije par mjeseci završio u stečaju..”
kao i navod: “…ali nigdje nije navedeno da je tvrtka Antena Zadar nedavno otišla u stečaj zbog nepodmirenih dugovanja i lošeg poslovanja…”
Naime, nakladnik portala nije Antena Zadar već Antena Digital j.d.o.o. za izdavačku, radijsku i televizijsku djelatnost i marketing.
Prozivanje nakladnika Antena Digital j.d.o.o. koji je nakladnik realno i statistički jedan od najčitanijih portala u regiji, objavljeni članak se smatra iznimno nekorektnim i neprofesionalnim potezom drugog nakladnika, te pokušajem utjecanja na sve partnere nakladnika Antene Digital, kako postojeće, tako i buduće, sve u svrhu spriječavanja urednog poslovanja tvrtke i rada redakcije Antene Digital.
S obzirom da su u spornom članku objavljene neistinite i netočne informacije, a glavni urednik i naklanik koji je objavio sporni članak nije poduzeo sve potrebne mjere za provjeru njihove točnosti, nakladnik Antena Digital j.d.o.o. trpi nesagledivu štetu.
Sukladno odredbama Zakona o medijima zahtjeva se ovim putem da glavni urednik i nakladnik makar djelomično ublaži nastalu štetu objavom ispravka ove informacije.”





Related Articles

Back to top button