ZadarZadne-Izdvojeno

Kalmeta: Neću biti potpredsjednik Sabora

Božidar Kalmeta (HDZ) demantirao je danas medijska nagađanja kako će on doći na jedno od potpredsjedničkih mjesta u Hrvatskom saboru, umjesto Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa.

„Ja neću biti potpredsjednik Sabora”, poručio je Kalmeta novinarima u Hrvatskom saboru dodavši također kako ne zna tko će to biti.

Upitan o tome po kojem kriteriju Davorin Mlakar može ostati potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a Frano Matušić i Josip Salapić ne, Kalmeta je odgovorio kako je Matušić izaslanik u Europskom parlamentu te je stoga jasno da ne može kvalitetno obavljati funkciju zamjenika predsjednika kluba.

Dodao je i kako su na potpredsjednička mjesta u Klubu HDZ-a došla dvojica iskusnih – Ivan Šuker i Gordan Jandroković.

„Mislim da će kolega Šuker na tom mjestu biti bolji, operativniji, „ubojitiji” nego gospodin Salapić”, kazao je Kalmeta dodajući kako prvi čovjek stranke bira svoje suradnike i one ljude s kojim misli da će najbolje provoditi svoj program.

Upitan je li on osobno očekivao da Šeks i Jadranka Kosor stave mandat na raspolaganje, Kalmeta je rekao kako je to “stvar procjene svakoga”. „Netko bi stavio, netko ne bi. Što ja znam, ne mogu ja u njihovo ime govoriti”, kazao je Kalmeta.





Related Articles

Back to top button