112

Kali: Dvije nepoznate ženske osobe prevaroče 77-godišnjakinju

U protekla 24 sata na području PU zadarske evidentirano je jedno    kazneno djelo prijevare, jedna teška krađe provaljivanjem te jedna krađa. Evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže ozljede te tri narušavanja javnog reda i mira.

Prijevara

Jučer poslijepodne u Kalima, u kuću kod 77-godišnje žene su došle dvije nepoznate ženske osobe te joj ponudile dva pojasa za masažu, a koje je navodno dobila na dar po posebnoj preporuci doktora. Nakon što im je isplatila novac za mehanički i navodno električni pojas nepoznate su se udaljile, a kasnije je zamijetila da se radi o pojasevima bez preporučenih funkcija. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Teška krađa provaljivanjem

 Jučer prijepodne u Zadru, nepoznati počinitelj je na Ravnicama provalio u kamper njemačkog državljanina (1954) te otuđio novčanik sa dokumentima. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Krađa

 U srijedu je u Zadru, u ulici Romansa, nepoznati počinitelj iz apartmana kojeg koriste njemački državljani  otuđio torbicu njemačke državljanke (1988) i novčanik njenog 33-godišnjeg prijatelja, također državljanina Njemačke. Materijalna šteta iznosi  nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta  kaznena prijava.

Ostali događaji

Jutros nešto oko 8.15 sati u Donjem Srbu, na predjelu Podstrane, prilikom prevrtanja traktora smrtno je stradala jedna muška osoba. U tijeku je obavljanje očevida.

Jučer nešto prije 13 sati u mjestu Ugrinić na otoku Pašmanu prilikom izvođenja građevinskih radova smrtno je stradala jedna muška osoba.

Na mjestu događaja je obavljen očevid  te je utvrđeno kako je prilikom  nalijevanja betona na gradilištu kuće kran s pumpom za beton dodirnuo kabel dalekovoda, a pri tom je od jakog udara struje poginuo 39-godišnji radnik iz Zagreba, koji  je držao cijev pumpe. O događaju je upoznat inspektor zaštite na radu te Županijsko državno odvjetništvo.

 





Related Articles

Back to top button