112Zadne-Izdvojeno

Jadranko Lisica Jadre uhićen s ilegalnim pištoljem!

privodjenje - braca lisica bez "lisica" - jadro lisica23.08.07.Vlasnik zadarskih hotela Bastion i Kalelarga Jadranko Lisica Jadre (48) uhvaćen je u petak poslijepodne s ilegalnim pištoljem, potvrdili su nam u zadarskoj policiji. Poznati zadarski ugostitelj vozio se s oružjem u automobilu, a policija ga je uhitila i privela nakon što su ga prometni policajci zaustavili u redovnoj kontroli prometa na Jadranskoj cesti.

Gdje je držao pištolj trenutku policijske kontrole nije poznato, no oružje mu je odmah oduzeto, a Lisica je uhićen i priveden u policijsku postaju gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada. Nakon što je po završetku ispitivanja pušten protiv njega je redovnim putem podnesena kaznena prijava zbog ilegalnog držanja oružja.

– Sve sam što sam imao rekao sam policiji, a za ostalo nemam komentara – kazao je kratko Jadranko Lisica nakon što smo ga upitali zbog čega nosi pištolj bez dozvole.

Novčane kazne za neovlašteno držanje vatrenog oružja vrlo su visoke. Za onoga tko neovlašteno drži, nabavi, nosi, izradi, proda, razmijeni ili ustupi drugom oružje koje je zakonom zabranjeno, propisana je novčana kazna u visini od 10 tisuća do 100 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana.





Related Articles

Back to top button