IzdvojenoZADAR Sport

Izvor iz Nadzornog odbora: “Boris Skroće je uvjeravao nas i Božidara Kalmetu da ima kontrolu nad Tornadom”

Stanje u Košarkaškom klubu Zadar je katastrofalno i kaotično unatoč posljednjim rezultatima gdje su igrači pod vodstvom trenera Aramisa Naglića upisali treću pobjedu u pet dana nakon pobjede nad Zagrebom (A-1 liga) i Mornarom (ABA liga). Čak su i u derbiju 17. kola A-1 lige hrvatskog prvenstva na prepunim Gripama svladali momčad Splita 94-91.

Zadarski navijači, Tornado i svi oni koji pobliže prate stanje u KK Zadar i više su nego razočarani vodstvom kluba, njegovim Nadzornim odborom, Brankom Skročom kao sportskim direktorom, a posebice s Borisom Skroćom, direktorom kluba koji se nije pokazao kao optimalno rješenje za funkciju koju obnaša.

Skroće je u stalnom sukobu s navijačima kluba

Skroće je tako u otvorenom sukobu sa zadarskim navijačima koji mu već mjesecima s tribina skandiraju teške uvrede, a da direktor svoju funkciju ne shvaća ozbiljno najbolje pokazuje činjenica kako je prošli petak umjesto na tribinama kluba koji ga plaća, o čemu je ZADAR News i ZADAR Sport pisao, vrijeme provodio družeći se sa svojim stranačkim kolegama na otvaranju Kneževe palače.

Kalmeti i članovima Nadzornog odobra pričao da ima kontrolu nad Tornadom

A na otvaranju Kneževe pojavila se i grupa Tornadovaca koja je za vrijeme govora gradonačelnika Božidara Kalmete istoga prekidala uvredljivim skandiranjem. Jednako je bilo i dok je govorio Andrej Plenković. Sve ovo uzrujalo je zadarskog gradonačelnika koji se užasno naljutilo na novonastalu neugodnu situaciju.

Izvor iz Nadzornog odbora KK Zadar za ZADAR News i ZADAR Sport prošlog tjedna je kazao kako je NO spreman smijeniti Borisa Skroću s kojim su odavno nezadovoljni, međutim, povratna informacija koja je do sada dolazila do članova NO-a s Narodnog trga 1 bila je ‘pustite ga još neko vrijeme’.

Danas je isti izvor našem portalu potvrdio kako će do smjene Borisa Skroće doći u što je
moguće kraćem roku. Isti izvor dodao je i niz zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate javnosti.

– Boris Skroće uvjeravao je članove Nadzornog odbora kako ima potpunu kontrolu nad Tornadom. Čak je i Božidaru Kalmeti kazao kako se ne mora bojati reakcije navijača jer je on, kako je kazao, postavio svog čovjeka na čelo udruge navijača. Međutim, to se pokazalo netočnim i neistinitim jer upravo Tornado inzistira na smjeni nas kao članova Nadzornog odbora, odnosno ‘uprave’, kako nam skandiraju, Branka Skroče i naravno, Borisa Skroće. Incidentom koji se dogodio na otvaranju Kneževe palače Boris Skroće dobio je neko vrijeme da sam podnese ostavku, a ako je ne podnese u razumnom roku, Nadzorni odbor će ga smijeniti sa svim glasovima za. Međutim, on i dalje pokušava pronaći nekakav modus i vjeruje da sva ova priča može pasti u zaborav. Najgore od svega je to što je išao obmanuti gradonačelnika koji mu je cijelo vrijeme držao leđa. Ispalo je da je i njega lagao i sada je stvarno krajnje vrijeme da napusti klub – kaže nam izvor iz NO-a.

Inače, predsjednik Udruge navijača Tornado Zadar je izvjesni Luka Buljat.

Više nema apsolutno nikakvu podršku javnosti i navijača

I doista, dio navijača bio je na strani direktora Borisa Skroće u 2016. godini. kada su nakon smrti Bruna Marcelića javnosti poslali priopćenje u kojemu su stali u obranu direktora. Danas je situacija bitno drugačija i više je nego očito kako Skroće nema apsolutno nikakvu podršku običnih navijača kluba, pa niti pripadnika Tornada.

Na naš upit tko bi mogao naslijediti Borisa Skroću, isti izvor je kazao:

– Raspisat će se novi javni natječaj, pa ćemo vidjeti. Nikakva vatrogasna rješenja ne dolaze u obzir i ja kao član NO-a za takvo rješenje, ako se ponudi, neću glasati. Stvar je vrlo ozbiljna i uistinu je vrijeme da za direktorsku klupu sjedne netko drugi.

I dok je sudbina Borisa Skroće u KK Zadar očito gotova stvar, valja se prisjetiti kako je isti u više navrata na sjednicama Gradskog vijeća lagao vijećnike o financijskom stanju u klubu. Lagao je vijećnike i kada je ZADAR News otkrio da je klub pod blokadom FIBA-e, a ne treba preskočiti ni činjenicu kako je lagao i samu zadarsku košarkašku javnost kada je obećao organiziranje revijalne utakmice veterana KK Zadar i KK Cibona povodom 30. obljetnice zadarskog osvajanja Prvenstva tadašnje Jugoslavije. Nije zgorega spomenuti ni činjenicu kako je Skroće kao direktor podbacio i u organizacijskom smislu, pa je tako odbio organizirati komemoraciju za pokojnog Bruna Marcelića. Na prvoj sljedećoj utakmici nakon smrti klupske legende igrači nisu nosili crni povez na dresu.

Foto: Zadarski list
Foto: Zadarski list

Boro i Bute prvi upozorili na nemar Borisa Skroće

A da ni navijačke legende nisu zadovoljne Borisom Skroćom koji je obećavao brda i doline, a ispunio gotovo ništa, govori i činjenica kako su prvi njegovu ostavku javno zatražili počasni predsjednik Udruge navijača Boris Marin Poštar i Marko Butić.

– Zatražili smo ostavku Borisa Skroće nakon smrti legende kluba Bruna Marcelića kada nakon njegove smrti nije održana službena klupska komemoracija. Upozoravali smo javnost da se tako nešto ne smije dogoditi, ali smo naišli na otpor i nerazumijevanje ostalog dijela naših sugrađana, ali i veterana KK Zadar izuzev Veljka Petranovića. Veterani su pismeno stali u obranu Borisa Skroće što su mediji tada prenijeli – kazao je Boro za ZADAR News i ZADAR Sport.





Related Articles

Back to top button