IzdvojenoZadar

IZBORI ZA ŽUPANA I ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU: Ponovit će se izbori u Obrovcu

Konačni izborni rezultati za župana i sastav županijske skupštine bit će poznati nakon ponovljenih izbora u Obrovcu za tjedan dana, objavili su danas članovi Županijskog izbornog povjerenstva pod predsjedanjem suca Borisa Babića.

Njegova zamjenica, sutkinja Jadranka Nižić Peroš pojasnila je na konferenciji za novinare kako je na jednom biračkom mjestu s 473 registrirana birača  bilo viška listića u kutijama za gradonačelnika, Gradsko vijeće, manjine, te župana i skupštinu Zadarske županije. U Benkovcu je prijavljeno da su glasale osobe koje nisu niti pristupile na jedno biračko mjesto sa 128 glasača.
Hoće li se tamo ponoviti izbori, Županijsko izborno povjerenstvo mora odlučiti u roku od 48 sati, nakon prikupljanja dokumentacije.

Kašnjenje objave izbornih rezultata u Škabrnji i Galovcu, koja tamošnja izborna povjerenstva nisu upisali prije ponoći, iznenadilo je i sam članove Županijskog izbornog povjerenstava. Zvali smo ih i pitali zbog čega kasne, kazala je na novinarski upit sutkinja Nižić Peroš, dodavši kako su se rezultati daleko brže unosili i objavljivali nego prije četiri godine kada su birački odbori prvo morali nositi zapisnike u Poreznu upravu.
Međutim, sinoć su neki izrazito kasnili, osobito u Galovcu, gdje je bilo samo jedno biračko mjesto. U oba slučaja radilo se o prilično izjednačenom broju glasova kandidata, protumačili su suci brojanje glasova od pet sati.

Više slučajeva kršenja izborne šutnje Županijsko povjerenstvo prijavljuje nadležnima u Državnom izbornom povjerenstvu koje će odlučiti ima li tu elemenata prekršajne prijave, odgovor je Županijskog izbornog povjerenstava na novinarski upit.





Related Articles

Back to top button