Zadar

IZBORI U HDZ-u: Tomislav Ćurko postao protukandidat Božidaru Kalmeti

Iako je bilo i više nego izvjesno kako će jedini kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a biti gradonačenik Zadra, Božidar Kalmeta, kandidaturu je iznenadno najavio mladi i uspješni Tomislav Ćurko (43), građanima Zadra i Zadarske županije najpoznatiji kao direktor komunalne tvrtke Čistoća d.o.o.

Ćurko je diplomirani inženjer strojarstva koji je posljednjih godina od Čistoće napravio uistinu respektabilnu, transparentnu i kvalitetnu tvrtku, jednu od ekološki i često nagrađivanih tvrtki u Dalmaciji, ali i šire.

Što se posljednjih nagrađivanja tiče, dana 30. studenoga 2015. Društvo Čistoća d.o.o. iz Zadra, upravo pod vodstvom Ćurka steklo je preduvjete za certificiranje sustava upravljanja energijom te im je istog dana od strane certifikacijske kuće DQS d.o.o. dodijeljen certifikat za Sustav upravljanja energijom prema međunarodnoj (hrvatskoj) normi HRN EN ISO 50001:2011. Međutim, to je samo jedan u nizu respektabilnih uspjeha kojima se može pohvaliti rijetko koja komunalna tvrtka u državi.

Tomislav Ćurko je dugogodišnji član HDZ-a, ali do sada nije obnašao gotovo nikakve javne funkcije u stranci.

Unutarstranački izbori u HDZ-u zakazani su za nedjelju 15. svibnja.





Related Articles

Back to top button