ZadarZadne-Izdvojeno

Ivo Bilić: Ili zajednica ili interes pojedinaca

vaniIvo Bilić na čelu Koalicije za promjene sinoć je s mještanima Petrčana i Kožina razgovarao o problemima i razvoju tih turističkih oaza grada.

„ Oni kažu da ne znam, a ja im poručujem da ono kako oni rade ne znam niti ću ikada znati. Moj interes je bolji život svakog čovjeka, odgovorni smo samo prema građanima. Petrčane i Kožino dio su grada i imaju predispozicije postati poznate turističke destinacije. Urbanistički kaos omogućio je pojedincima da uzurpiraju pomorsko dobro. Ne možemo šetati uz more zbog urbanističkog divljaštva pojedinaca koji su pomorsko dobro uzurpirali, izgradili vlastite molove i plaže i nitko im ništa ne može. Iz Petrčane je otišao svjetski poznati Garden festival na koji su dolazili mladi iz cijelog svijeta. Stanovnici ovog dijela grada izgubili su više od 30% prihoda zahvaljujući moćnicima kojima je smetala buka u jeku turističke sezone. Ili pravo, pravda i zajednica, ili nepotizam, korupcija i interes pojedinca, odluka je u nedjelju na vama“, poručio je mještanima Ivo Bilić.

„ Mi jesmo dio grada, ali smo, nažalost, periferija. Okupirali su naše mjesto, našu zemlju. Ogradili nas žicom tako da građani ne mogu do mora, a znamo da je velik broj Zadrana sa svojim obiteljima godinama dolazio upravo u Petrčane na kupanje. Interes krupnog kapitala stao je na put malom čovjeku. Zato nam je potrebno zajedništvo i nikad ne smijemo pitati kako ću, nego kako ćemo“, zaključio je Mate Gržan kandidat na listi za Gradsko vijeće i stanovnik Petrčana.





Related Articles

Back to top button