ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ive Ivanov i Hrvoje Vlašić pozivaju navijače: ‘Trebat će nam maksimalna podrška s tribina’

DSC00009_1380885280S velikim promjenama i prepolovljenim budžetom KK Zadar ulazi u novo izdanje ABA lige.

Prisjetimo se, prošle sezone borba za ostanak trajala je doslovno do posljednjeg kola u kojemu su Zadrani u direktnom sudaru sa Splitom na Višnjiku osigurali nastup u regionalnom natjecanju i ove sezone.

Ambicije Splita su pale, momčad se rasula, a čak tri igrača ‘žutih’ u konačnom raspletu prijelaznog roka završila su u zadarskim redovima. To su Toni Dijan, Filip Kraljević i Josip Sobin. Osim njih u bitku pod koševima krenut će i Ante Đugum. Bilo je puno odlazaka, pa je jasno da ima i velikog broja prinova. Marko Car je Zadrov igrač po prve konkretne ponude, dok su Amerikanac Scoop Jardin i britanski reprezentativac Andre Lawrence potpisali jednogodišnje ugovore.

Uz Ivu Ivanova, Tonija Prostrana, Ivana Batura, Marka Ramljaka i Franka Šanga koji su i prošle sezone nosili zadarski dres igrački je to kadar na kojeg se mora osloniti trener Hrvoje Vlašić, povratnika na zadarsku klupu.

Voljom ždrijeba već u prvom kolu Zadrani na svom parketu dočekuju momčad mađarskoj Szolnokija. Utakmica je to u kojoj domaćin računa na pobjedu, no kako su se Zadrani jako kasno okupili i nisu imali dovoljno vremena za uigravanje sve kalkulacije padaju u vodu. U susret obje momčadi ulaze s jednakim izgledima , a prednost domaćina, ne i kapitalna, trebala bi biti podrška s tribina.

“Pripremili smo se na najbolji način s obzirom na činjenicu da nam nedostaje tri tjedna kako bismo dosegnuli pravu formu. Mađari su neugodni. Dobro su izbalansirana i posložena ekipa. Izrazito su šuteri, a posebna opasnost prijeti s pozicija tri i četiri. Svi ti igrači su dobri strijelci. Moramo voditi računa i o Baderu pod koševima. Što je stariji to je bolji, imaju i odličnog individualca na mjestu razigravača koji zaslužuje posebnu pozornost, a to je Willie Warren. Ne očekuje nas ni malo lagan zadatak. Međutim igramo kući. Od nas se očekuje borbenost i agresivnost. Potrebna nama je i maksimalna podrška s tribina i vjerujem da ćemo naći put do pobjede. Ne kažem da je utakmica kvalifikacijska, ali u raspletu natjecanja bi njen ishod moga biti presudan”, kazao je trener Zadra Hrvoje Vlašić.

Vlašić je ponudio zanimljiv odgovor na pitanje je li zadovoljan s rosterom koji je složen.

“Zadovoljan jesam, ali je evidentno da nam fale igrači na nekim pozicijama. No, svjestan sam situacije. Moramo se pokriti s onim što imamo i pokrivati nedostatke kroz radni dio”, rekao je Vlašić.

Zadarska realnost i ove je sezone borba za ostanak. Kapetan Ive Ivanov ima veliku želju .

“Ne smijemo se dovesti u situaciju da o tome odlučuje posljednjem kolo. Moramo to ranije riješiti, boriti se za sredinu poretka. Zbog toga je nama svaka utakmica važna, posebice ova prva pred našim navijačima. Jedva čekamo podbacivanje i početak. Nakon svih problema u slaganju ekipe vrijeme je da mi igrači damo sve od sebe na parketu za pobjedu. Nadam se da će doći puno ljudi i da će nam pomoći na putu do pobjede. Bit će teško i neizvjesno, toga smo svjesni, ali vjerujemo da imamo ključeve pobjede u svojim rukama”, kazao je Ivanov.





Related Articles

Back to top button