ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ivan Žilić: Strpimo se još nekoliko dana, novac nije problem, ali je politika

[pullquote]

Hrvoje Bajlo: Insinuacije portala zadarski.hr nisu točne, samo vlasnik kluba može odabirati funkcije

– Insinuacije portala zadarski.hr da sam nudio nekakve ‘direktorske’ funkcije potpuno su besmislene. Svakome je jasno da je vlasnik kluba taj koji određuje tko će obnašati koju funkciju u klubu – poručio je vlasnik portala ZDNews.hr i ovlaštena osoba gospodina Ivana Žilića.[/pullquote]Milijarder s adresom u Luxemburgu, Ivan Žilić u još jednom razgovoru za ZDNews.hr poručio je kako je njegova stvarna želja da postane vlasnik Košarkaškog kluba Zadar. O tome hoće li se ista i ostvariti, kazao je, pokazat će naredni dani.

– Prije svega želio bih naglasiti kako sam prije nekoliko dana ovlastio gospodina Hrvoja Bajla kao svog predstavnika da odnese u Košarkaški klub Zadar moje pismo namjere. Naglasio bih i kako vodstvo kluba do danas nije službeno pisanim putem odgovorilo na moj dopis.

Koji su vaši sljedeći koraci?

– Ono što ja želim reći je sljedeće: Mene je moj predstavnik obavijestio pisanim i usmenim putem o KPMG agenciji koja ima ugovor s KK Zadar i od mene traži da potpišem Non disclosure agreement ugovor, što ću i učiniti u narednih nekoliko dana. Nakon što proučim kompletnu bilancu KK Zadar, stanje, dugovanja i slično, donijet ću konačnu odluku hoću li svoje novce uložiti u klub. Moja želja i dalje jeste da uložim u KK Zadar, no to u konačnici neće ovisiti isključivo o meni, nego o vlasniku kluba, a to je Grad Zadar. Na čelu Grada Zadra je gradonačelnik Božidar Kalmeta i on jedini u ime većinskog vlasnika može odlučiti hoće li prodati klub meni ili nekom trećem. Po informacijama koje sam do sada prikupio, politika bi prodala klub, pa ne bi. Oni koji vode klub moraju se odlučiti žele li ga prodati samo kako bi se dopali javnosti ili zapravo ne žele prodati klub.

Pozdrav Tornadu: ‘Možemo igrati Euroligu dogodine, to je stvarnost’

– Za kraj, pozdravio bih ovom prilikom sve zadarske navijače, pripadnike Tornada koje iznimno cijenim i poštujem i molim ih za strpljenje. Stojim i dalje pri svojim izjavama da KK Zadar već dogodine može igrati Euroligu. Mojim novcem možemo izbrisati sva dugovanja putem jedne novčane transakcije. Strpimo se još nekoliko dana i bit ćemo pametniji – za kraj će Žilić.





Related Articles

Back to top button