Tehnologija

Intelovi Windows 8 tableti

U Pekingu je Intel objavio specifikacije tableta koji bi se krajem godine trebali pojaviti pokretani Windowsima 8. Suprotno očekivanjima, Intel je najavio iznimno privlačne specifikacije, koje se ističu dobrom autonomijom, ali i snagom koju će novi Windowsi znati iskoristiti.

Uređaji kakve će nam Intel predstaviti potencijalna su konkurencija iPadu 3, ali možda će biti i bolji. 3G/4G konekcija omogućit će nesmetan pristup mreži u pokretu uz klasičan bežični pristup, NFC i WiFi Direct. Dvojezgreni mobilni čip davat će dovoljno snage za sve potrebno, a radi se o Atomu Z2760, takozvanom Clover Trailu izrađenom u 32 nanomentra, kojeg je Intel predstavio na CES-u. Burst i HT mod rada dovoljno su fleksibilni za sve zadaće, istovremeno štedeći energiju pa ćemo tako imati čak više od 9 sati autonomije. Tanji od 9mm i lakši od 700 grama izdržat će i 30 dana na čekanju u 10 ili 11 inčnoj verziji s ugrađenom tipkovnicom.

I uz predviđenu višu cijenu, Intelovi će tableti ovako predstavljati ozbiljan izbor i konkurenciju ARM uređajima, koji su do sada najviše isticali vrijeme autonomije, ali i za koje se predviđaju ograničenja funkcija bitnih poslovnim korisnicima. Predstavljanje Windows 8 tableta očekujemo otprilike i kad sam operativni sustav.





Related Articles

Back to top button