112Izdvojeno

Inscenirali prometnu i ošetili osiguranje za 50 tisuća kuna

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad šest osoba sa zadarskog područja u dobi od 19 do 33 godine, koje se sumnjiči da su lažirali prometnu nesreću i oštetili osiguravajuće društvo.

33-godišnjak je u lipnju na raskrižju Vukovarske ulice i Puta Pudarice u Zadru izazvao prometnu nesreću. Izgubio je kontrolu nad Passatom i sletio sa ceste. 

Kako bi otplatio štetu nastalu nad automobilom, u dogovoru s 34-godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 36-godišnjakom i 19-godišnjakom, auto je prevezao u Zelengrad. Tamo su policiji lažno prijavili prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao 19-godišnjak kao vozač Pasata i 36-godišnjak kao vozač Fiata.

Na temelju zapisnika o prometnoj nesreći vlasnici automobila ostvarili su pravo na isplatu štete od osiguravajućeg društva u iznosu od 50 tisuća kuna.

Svi su od ranije bili poznati policiji, koja je u suradnji s osiguravajućom kućom, uspjeli otkriti njiho plan. Protiv svih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu. 





Related Articles

Back to top button