IzdvojenoVijestiZadar

IMAMO DOKUMENTE: Sud odbio odblokirati Livakovićevu imovinu: “Vaša majka nije mogla u gotovini kupiti stan za 1,1 milijun kuna”

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu, pod predsjedanjem suca Ivana Turudića, odbilo je prijedlog Zdravka Livakovića, bivšeg državnog tajnika u ministartvu Božidara Kalmete, drugooptuženog u aferi Remorker, za ukidanje privremene mjere od 25. listopada 2013. kojim mu je zabranjeno raspolaganje i otuđivanje nekretnina i pokretnina, a među ostalim i stana u Petrčanima kraj Zadra površine od 77,50 m2 s parkirnim mjestom od 18 m2 vrijednim 145 tisuća eura, koji je u zemljišnim knjigama upisan na ime njegove majke Vesne Livaković. Isti zahtjev bivši Kalmetin tajnik, ali i njegova majka, Županijskom sudu dostavili su preko odvjetničkog ureda Nediljka Ivančevića iz Splita, no zahtjev im je odbijen kao neosnovan.

U obrazloženju rješenja navedeno je kako je USKOK 5. lipnja 2015. podnio optužnicu protiv Božidara Kalmete, Zdravka Livakovića i još sedmoro zaposlenika u HAC-a zbog organiziranog kriminala kojim su izvučeni milijuni iz te tvrtke, te da je posljedično „blokirana“ sva imovina optuženih za koju se sumnja da je kupljena nezakonito stečenim novcem.

U prijedlogu za ukidanje privremene mjere stoji kako se rješenje temelji na neutvrđenim činjenicama, da se postojanje pravnog posla kojim je ta imovina tj. nezakonito stečena imovinska korist prenesena na Vesnu Livaković mora utvrditi, te da je privremena mjera donesena paušalno. Majka bivšeg državnog tajnika navela je kako je stan u Petrčanima stekla sa suprugom Vojmilom Livaković tako što su cijeli život bili zaposleni na dobrim radnim mjestima, što potječu iz dobrostojećih (bogatih) građanskih obitelji pa da su stoga kroz svoj život i radni vijek, te prodajom obiteljskih nekretnina, stekli novac za kupnju stana sebi. Sud to, međutim, nije prihvatio, a odbijenica je obrazložena činjenicom da se Zdravku Livakoviću – sinu Vesne, na teret stavlja da je inkriminiranim kaznenim djelima pribavio protupravnu imovinsku korist u visini od 3.022.448,66 kuna i 171.693,38 eura. Sud mu je privremenom mjerom zabranio raspolaganje i otuđenje više nekretnina i pokretnina ukupne vrijednosti u iznosu od cca 290.417,88 eura, odnosno 2.214.260,67 kuna, što nije dostatno za oduzimanje imovinske koristi od njega u cijelosti. No sud je pribavio podataka porezne uprave iz kojih proizlazi da je Vesna Livaković u mirovini te da je od 2000. do 2012. ostvarivala godišnje primitke od 18.143,51 kunu pa do 52.552,14 kuna, ali i da je 2008. za 1,1 milijun kuna kupila stan u Petrčanima i to u gotovini što daleko nadilazi njezina primanja, bez da se uračunaju troškovi života.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Oznake

Related Articles

Komentari

 1. Ko krade ide u zatvor. Moja mama ima 1000 kn mirovine i jedva kraj s krajem krpa. Govna usrana ni stida nemate

 2. Her Frik je izgubio od davna sram, kao i njegov nadređeni najveći Zadarski lucifer .

 3. Jeste li u potrebi za dodatnim gotovinskim / hitnim novcem?
  Prijavite se za zajam sada!
  ✅Loan u mogućnosti iznos od 6000 eura – iznad
  ✅ Trajanje trajanja zajamčenih zajmova
  ✅Na nisku kamatnu stopu od 2%

  Kontaktirajte nas za više detalja:
  Gonzalezova financijska tvrtka
  E-adresa: (gonzalezandresloan@gmail.com)

 4. Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

  Naša ponuda iznosi samo 4% .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

  Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

  * Osobni krediti:

  * Poslovni krediti:

  Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: maverickinvestment02@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close