Tehnologija

iGPU driveri za Windowse 8

Ako ste vlasnik Intelovih Sandy Bridge i Ivy Bridge (ali i starijih) procesora, a ne koristite neku dodatnu grafičku karticu, kvaliteta i funkcionalnost integriranog čipa vrlo je bitna, a kontroli služe driveri. Iako HD2000/3000 i HD2500/4000 iGPU čipovi ne nude neke bijesne performanse, prilično su upotrebljive za uobičajeni desktop rad, ali i poneke 3D zadaće u umjerenom obimu, odnosno sramežljivim rezolucijama. Ako ste k tome i entuzijast koji radi na Windowsima 8 u beta fazi razvoja, moguće je da uz novi operativni sustav testirate i vlastito strpljenje.

Problemima koje gore opisani korisnici imaju, Intel je doskočio novim driverima, koji bi trebali zauzdati HD seriju integriranih čipova kad se koriste s Windowsima 8. Driveri su također u beti, ali integrirana grafika (barem HD3000 koji smo isprobali) funkcionira znatno bolje. I dalje se ne može očekivati igranje u visokim rezolucijama, ali ovi driveri čak i vidljivo ubrzavaju iscrtavanje. Službeno, Windows 8 Consumer Preview driveri donose potpunu podršku za rotaciju, nativni stereoskopski 3D, DirectX 11 video i Windows Display Driver Model 1.2 (WDDM v1.2). Uz navedeno, stiže i podrška za InTru 3D, Clear Video HD (Intel CVT-HD) i rezoluciju do 2560×1600 za DisplayPort 1.1. Osim nadogradnje drivera, preporuča se i nadogradnja aplikacija poput 3DMark proizvoda te video igara Batman Arkham City, Battlefield 3 i Homefronte te CoH.

Detaljne informacije o nadogradnji, promjenama i problemima kojima se driveri diče, možete dobiti preuzimanjem PDF-a (80 kB). Driveri su dostupni u 32-bitnoj i 64-bitnoj inačici.





Related Articles

Back to top button