ZadarZadne-Izdvojeno

I Jadran Perinić u utrci za predsjednika ŽO SDP

Jadran Perinić (Foto: dubrovacki.hr)
Jadran Perinić (Foto: dubrovacki.hr)

Dosadašnja predsjednica ŽO SDP-a Renata Sabljar Dračevac i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić jedini su kandidati za čelno mjesto zadarske županijske organizacije SDP-a.

Renata Sabljar Dračevac, (Foto: Zadarski list)
Renata Sabljar Dračevac, (Foto: Zadarski list)

S obzirom na poprilično turbulentni mandat aktualne predsjednice te nezadovoljstvo mnogih članova njezinim radom bit će zanimljivo vidjeti hoće li Perinić uspijeti pridobiti podršku većine članova stranke u županiji, ili će dosadašnja predsjednica nastaviti svoj mandat. Naime, predsjednike svih organizacija SDP-ovci biraju po principu jedan član – jedan glas, što znači da pravo glasa imaju svi članovi stranke,a u ovom slučaju to su članovi s područja Zadarske županije.

Izbori za predsjednike održati će se 13. listopada, dok će se ostala tijela izabrati na Konvenciji 9. studenog. Iz izborne komisije saznajemo da se za dva potpredsjednička mjesta prijavilo sedam kandidata, za šest mjesta u predsjedništvu prijavljenih je dvadeset i šest, a za trideset i tri mjesta u županijskom odboru prijavljeno je osamdeset kandidata.





Related Articles

Back to top button