TehnologijaZadne-Izdvojeno

HSTec dobio državnu nagradu za inovativnost

hstec_1290167775Hrvatski izvoznici, udruga takvih hrvatskih tvrtki, održala je jučer u Zagrebu svoju redovnu konvenciju i nagradila najbolje. Ericsson Nikola Tesla najbolji je veliki hrvatski izvoznik za 2012. godinu, pulski proizvođač specijalnih cementa Calucem najbolji je u kategoriji srednjih poduzetnika. Najbolji mali izvoznik je Navis Consult iz Rijeke koji se bavi projektiranje i konstruiranjem brodova, a najinovativniji izvoznik je HSTec iz Zadra, tvrtka za razvoj, projektiranje i proizvodnju precizne visokobrzinske tehnike.

Nagrade su dodijeljene i izvoznicima u zemlje u koje Hrvatska najviše izvozi, među kojima nema zadarskih tvrtki.

HSTec je tvrtka, koja je prije nekoliko godina dobila Grb grada Zadra.

O njoj se malo zna u zadarskoj javnosti, a smještena je na kraju Grada. Tvrtku od samog početka uspješno vodi mr. Željko Goja, koji osim što je okupio tim vrsnih inženjera, povećava produktivnost, prihode, širi proizvodnju i radi na inovativnosti. U suradnji sa znanstvenom institucijom izradili su robot za kirurgiju. Takav primjer inovativnosti bio je tema nedavno prikazanog dokumentarca na HTV-u.

Mr. Goja vodeći je čovjek u Zadarskoj županiji koji konkretno radi na budućem centru  inovativnosti o čemu je imao i izlaganje na skupu održanom na zadarskom sveučilištu.

HSTec je krajem 2009. godine uspješno završio i projekt robotske automatizacije u tvrtki koja se tada zvala TCG Metalni Lijev d.o.o. Benkovac.

Iako izvozno orijentirana tvrtka, počinje širiti svoje djelatnosti i na hrvatskom tržištu. U protekloj 2012. godini, tvrtka je uspješno odradila ugovorene poslove i projekte s tvrtkama LTH Benkovac, OMCO, Elektrokontakt, te AD Plastik. Ti projekti su uključivali razvoj, projektiranje i integraciju malih strojeva za posebne namjene unutar proizvodnih procesa u pogonima navedenih tvrtki, te implementaciju industrijskih robotskih stanica.





Related Articles

Back to top button