ZADAR SportZadne-Izdvojeno

HSPAS: Tko i zašto želi uništiti zadarski nogomet ?

Foto: Zadarski list
Foto: Zadarski list

Poštovani,

svjedoci smo ovih dana vrlo dramatične borbe za o(p)stanak nekoliko nogometnih klubova u 1. HNL, među kojima se ujedno nalazi i NK Zadar. U tom pogledu je veoma neobičan potez Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koji usred borbe za ostanak najavljuje da se NK Zadru neće odobriti licenca za predstojeću sezonu, i na takav način direktno ugrožava moral momčadi, koji je u ovom trenutku od presudne važnosti za ostanak u 1. HNL. Tim potezom se ujedno vrši pritisak na cjelokupni stožer, igrače i nogometnu javnost, čime se direktno pogoduje konkurentima u borbi za ostanak u dva preostala kola.

Opravdano se postavlja sljedeće pitanje: kako je NK Zadar uopće mogao igrati dosadašnjih 32. kola u 1. HNL ? Odjednom, 2 kola prije kraja prvenstva, gubi licencu?

Iz svega navedenog se nameće zaključak da netko na silu želi izbaciti NK Zadar iz 1. HNL, te svjesno uništiti široku bazu, tradiciju i temelje zadarskog nogometa, koji je između ostalog iznjedrio mnoge istaknute nogometaše, poput Perice, Tomasova, Santinija, Subašića ili pak Modrića, kao i mnoge druge.

Sramotno je da netko želi izbaciti NK Zadar prije nego li se regularno dovrše preostale dvije utakmice prvenstva.

Koji su ti pojedinci i/ili interesne skupine, koji svjesno (ne savjesno) žele izbaciti NK Zadar prije regularnog završetka sezone. Zašto komisija za licenciranje nije sačekala kraj prvenstva?

Prijedlog Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) je da se pošteno odigraju dvije preostale utakmice, bez ikakvih vanjskih utjecaja i pritisaka, a tek da se nakon završetka sezone odlučuje o spornoj dozvoli za igranje na Stanovima. Po završetku sezone valja dati priliku da se svi eventualni nedostaci i nepravilnosti u pravovremenom roku prilagode svim potrebnim uvjetima za dobivanje licence.

 

Dopredsjednik Županijske organizacije HSP AS

  1. sc. Vlado Rapan





Related Articles

Back to top button