IzdvojenoZADAR Sport

HOO ih je proglasio najboljima: Šime Fantela i Igor Marenić te trener Edo Fantela

Šime Fantela i Igor Marenić najbolja su posada, a njihov trener Edo Fantela najbolji trener u Hrvatskoj. Najveća su to sportska priznanja koja su Zadrani dobili od Hrvatskog olimpijskog odbora.

U najuspješnijoj olimpijskoj godini hrvatskog sporta, Šime i Igor su titulu podijelili s braćom Sinković, koji su također osvojili olimpijsko zlato. Uz Edu Fantelu, na pozornici su se našli i treneri Sandre Perkovića i braće Sinković.

Samo je Edo Fantela “čovjek iz sjene te dvostruki otac”, kako ga je nazvao voditelj Ivica Blažičko. Na njegovu konstataciju kako smo napokon dočekali olimpijsku medalju, Fantela mu je odgovorio kako jedriličari odavno u Hrvatsku donose medalje, a sada su donijeli olimpijske. Nije lako jer morate kući doći s njima, rekao je Edo Fantela na pitanje kako je biti trener i otac.

Za razliku od braće Sinković koji mijenjaju veslačku disciplinu u idućem olimpijskom ciklusu Fantela i Marenić još nisu donijeli odluku.

– Dobro ćemo se odmorit i donijeti odluku kada posložimo s našim timom sve faktore na stol, kazao je Šime. On je podsjetio kako suu na olimpijsku regatu došli puni samopouzdanja nakon što su osvojili svjetsko prvenstvo i dva svjetska kupa. Mi smo to pikirali, kazao je Fantela, a Marenić istaknuo i kako su zaslužili zlatnu olimpijsku medalju nakon što su cijelu olimpijsku regatu odjedrili vrhunski.

Jedriličarski dvojac Fantela i Marenić te njihov trener ponosni su što ih je nagradila krovna sportska organizacija u godini koja je završila s 10 olimpijskih medalja za hrvatske sportaše. Šime je zaštitni znak Velikog dana hrvatskog sporta HOO koji ga je s 12 godina proglasio Nadom godine, kada je osvojio prvu svjetsku medalju.

Zadarski jedriličari bili su zakinuti 2009. godine u kojoj su bili svjetski i europski prvaci. Tada nisu dobili nagradu, a da se nepravda ispravi,  HOO je uveo novu kategoriju: štafeta- posada. Edo Fantela je prvi put dobio nacionalnu krunu za svoj trenerski staž i status vrhunskog.





Related Articles

Back to top button