ZadarZadne-Izdvojeno

Hoće li ovaj tjedan zadarska bolnica dobiti sanacijskog upravitelja?

bolniccaVlada je prošli tjedna imenovala sanacijska vijeća i upravitelje u dijelu bolnica za koju je odluku o sanaciji donijela u travnju ove godine. Među njima nema zadarska bolnice, koja će vjerojatno ovaj tjedan doći na red?!

Odlukom Vlade razriješeni su članovi Upravnog vijeća premda je iz Ministarstva zdravlja, konkretno u slučaju zadarske bolnice, prije dva mjeseca stiglo rješenje kojim je Upravno vijeće stavljeno izvan snage.

Koga će Ministarstvo zdravlja predložiti za sanacijskog upravitelj i sanacijsko vijeće u zadarskoj bolnici još se ne zna. Može se pretpostaviti da će upravitelj biti aktualni vršitelj dužnosti ravnatelj dr. Neven Birkić.

On praktički uz svog pomoćnika dr. Dražena Zekanovića vodi bolnicu bez Upravnog vijeća. Na žalost u poslovanju bolnice nije se ništa promijenilo a niti je to bilo moguće. Zadarska bolnica i dalje gomila dugove, potvrdio je dr. Birkić. Mjesečno su u minusu dva milijuna kuna, jer dotacija HZZO-a ne pokriva sve troškove zdravstvenih usluga.
Najveći dio tog limita odlazi na plaće osoblja, koje bi se nedavnim poništenjem Kolektivnog ugovora u zdravstvu trebale smanjiti. Hoće li se na taj način bolnicama smanjiti mjesečni minus, to još nitko ne zna. Ali se zna da zadarska bolnica unatoč odluci još nije dobila novac za sanaciju duga od 131 milijuna kuna, a tek milijunske dugove iz prethodnih godina.





Related Articles

Back to top button