ZadarZadne-Izdvojeno

HDZ-ovci protiv Kalelarge; Inicijativa: “Kalmeta je jedan veliki lažov”

kalelarga22GLAVNI SPLETKAROŠ RADI KOJEGA KALELARGA NE IDE NA VIJEĆE JE BOŽIDAR KALMETA

„Građanska inicijativa Svi za Kalelargu danas je službeno zaprimila vijest kako na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća ne ide točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. Podsjetimo, peticiju kojom smo tražili preimenovanje naše najpoznatije i najslavnije ulice, potpisalo je 10823 osoba koji su jasno kazali kako žele da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Međutim, očito je kako neki ljudi nisu bili dosljedni ni principijelni kada je u pitanju stajanje iza svog imena i prezimena. To se prije svega odnosi na Radu Šimičevića i Aleksandra Švenjaka iz HDZ-a koji su, zajedno sa Brunom Milinom glasali protiv uvrštenja Kalelarge na dnevni red (Irena Dragić i Josip Vlahović glasali su za).

Da stvar bude još otužnija, Rade Šimičević je ravnatelj gimnazije Vladimir Nazor, pa nas zanima kakvu on to poruku šalje svojim učenicima kada mijenja mišljenje iz dana u dan. Na jednom od sastanaka, jasno nam je rekao kako je potpisao peticiju jer osobno želi da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu, ali da će na Odboru glasati onako kako mu to “partija kaže”. Slična situacija je i sa gospodinom Aleksandrom Švenjakom, koji je predsjedniku Građanske inicijative Svi za Kalelargu, Hrvoju Bajlu, osobno prišao u pauzi jedne od sjednica Gradskog vijeća u maloj vijećnici i upitao ga može li potpisati peticiju.

Također nas zanima što je s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom kojega ne čujemo u posljednje vrijeme na temu Kalelarge? Podsjetit ćemo vas da je on osobno više puta u izjavama za medije izjavljivao kako je za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Međutim, očito je kako to zapravo nije mislio pa je odigrao ovu šporku igru na način da sve prebaci na vijećnike kojima je zabrano da Kalelarga dođe na sjednicu Gradskog vijeća. Ova Kalmetina igra, kojega smatramo najodgovornijim za cijelu spletku, toliko je prozirna i žalosna da ju je čak suvišno komentirati. Ovim činom izdaje građana Zadra, koju ćemo svi pamtiti, zapravo je još jednom pokazao tko je i što je.

Za kraj bi istaknuli kako ova mala izgubljena bitka za nas ne znači poraz. Dapače, ovo će nas motivirati da djelujemo još bolje i kvalitetnije iz razloga što je našu peticiju potpisalo gotovo 11 tisuća građana grada Zadra. Svi ti potpisi nas obavezuju da se i dalje borimo za interese građana Zadra. Ovo nije naš kraj, ovo je tek početak.“

Organizacijski odbor Građanske inicijative Svi za Kalelargu.





Related Articles

Back to top button