ZadarZadne-Izdvojeno

HDZ-ova koalicija se raspada? Crvena luka i Zaton ne smiju povećati cijene!

crvena luka naplata parkingaTijesnom odlukom vijećnika Županijske skupštine danas na sjednici nije prošao prijedlog da se cijene ulaznice na plaže Crvena Luka i Zaton povećaju na 40 kuna. Protiv nove cijene bili su vijećnici Akcije Mladih, SDP-a i HSP dr Ante Starčevića, nezavisni vijećnik Drago Čulina, HSS-ovac Josip Zubović, HSLS-ovac Marko Klanac te vijećnik HČSP-a Krešimir Perica.

Zanimljivo je kako je tijekom glasovanja za povećanje cijene ulaznica u Zatonu vijećnik HDZ-a Željko Šoša bio odsutan zbog telefonskog razgovora. Požurio se vratiti na vrijeme i to s podignutom rukom. Međutim ušao je u trenutku kada se glasovalo protiv. Srećom njegov glas nije bio presudan pa je njegova nepažnja izazvala smijeh i stranačkih kolega. Tko je protiv Crvene luke glasovalo 17 vijećnika, a njih 16 za, dok je omjer u slučaju plaže u TN Zaton bio 15-18.

Izglasavanju odluke prethodila je žučna i dugotrajna rasprava posebice u slučaju Crvene luke. HDZ-ovka Gordana Perić je tako pokušavajući poentirati kako je Crvena luka uvijek bila zatvorenog tipa pobrkala ovaj resort s klubom Mediterranee u Pakoštanima. Marjana Botić iz Akcije mladih je iznijela najviše argumenata protiv izglasavanja nove cijene. Upozorila je kako je točka na dnevno red došla sa zakašnjenjem te da je upozorila kako je aneksom izmijenjen ugovor o koncesiji kojim je koncesija iz nenaplatne prešla u naplatnu.

– Ako se oni koji dolaze ovdje raditi ne ponašaju u skladu s našim zakonom i tradicijom, to za mene nisu investitor nego okupator, rekla je Botić upozorivši kako s terena stižu vijesti da se u Crvenoj luci već naplaćuje ulaznica od 40 kuna. Apsurd je u tome da se u odluci regulira povećanje cijena od 1. srpnja.

Zanimljiv nastup imao je i nezavisni vijećnik Drago Čulina koji je izrazio bojazan da Hrvatski uskoro dožive sudbinu Aboridžina.

– Ja sebi mogu priuštiti odlazak na tu plažu, a mogu li drugi građani, pitao se Čulina.

Josip Zubović (HSS) je istaknuo kako je cijena previsoka, a Tomislav Šarić upozorio da prijeti opasnost da ograđivanje pomorskog dobra s visokim cijenama pristupa plaži postane pravilo,a ne izuzetak.

Rasprava je dva puta prekidana kako bi se članovi HSP-AS, a potom i HDZ-a dogovorili od daljnjoj strategiji. Ovoga puta uspješniji je bio koalicijski partner s manje vijećnika, onaj prvaški.

HSP AS za razliku od SDP-a dosljedan

HSP AS je ostao dosljedan svom stavu prema Crvenoj luci. Baš kao i prošle godine Ružini pravaši se zalažu za ketegorizaciju plaža, odnoso za jasne kriterije prema kojima bi se moglo odlučivati o cijeni ulaznice. Za razliku od prošle godine kada je SDP podržao poskupljenje, ove godine su nazočni SDP-ovci bili protiv novog poskupljenja. Valja primjetiti da ih je danas na Županijskoj skupštini izostalo čak četvero uključujući i predsjednicu Županijske organizacije Renatu Sabljar Dračevac. Slučajno?





Related Articles

Back to top button