ZadarZadne-Izdvojeno

HDZ i SDP vole se javno, a HSP AS krade tuđe prijedloge

Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša
Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša
Predstavnici Akcije mladih sazvali su danas konferenciju za medije na kojoj su prozvali vladajući HDZ i oporbeni SDP za svojevrsnu koaliciju na štetu građana Zadra, dok su HSP AS prozvali za ‘krađu’ prijedloga i ‘pokazivanje zuba’ svom koalicijskom partneru HDZ-u samo da bi lakše došli do fotelja. Osim toga napomenuli su da HDZ posebno podržavaju ‘seniori’ SDP-a – Irena Dragić, Omerka Šarić-Frantin i Željko Mikin, spominjući kako misle da će nova predsjednica imati problem sa starim kadrovima.

– Glasovanje SDP-ovaca za HDZ-ove prijedloge nije eksces, nego pravilo. Samo na prvoj sjednici od 36 točaka, SDP nije podržao jednu, a još su javno hvalili HDZ-ove direktore kao da su njihovi. Neki prijedlozi su prošli samo zahvaljujući rukama SDP-a. Suradnjom ovih dviju stranaka oštećeni su građani koji su mogli plaćati manji prirez. Odustajem od teze da se SDP i HDZ vole tajno, oni se vole javno, kazao je Marko Pupić Bakrač te napomenuo kako se nada da će na sljedećim izborima AM ostvariti bolji rezultat te kako će onda SDP i HDZ biti primorani svoju „vezu okruniti brakom”.

Konferenciju je otvorio Ante Rubeša koji je istaknuo da su oni prijedlog za ukidanje prireza podnijeli još prije dvadesetak dana te su tada kontaktirali i druge stranke, a među njima i HSP AS. Međutim, prije sjednice Gradskog vijeća s istim prijedlogom je izašao HSP AS.

– Ružno je da su izašli s prijedlogom po žurnom postupku, iako smo ga mi podnijeli dvadeset dana prije. Nije nam jasna oporba, SDP, koji nije podržao taj prijedlog. Troje njihovih vijećnika nije podržalo inicijativu, kazao je Rubeša podsjećajući da je Akcija mladih prikupljala potpise za referendum o prirezu te im je na inicijativu tadašnjeg gradonačelnika Vrančića zabranjen i štand na Narodnom trgu, a morali su i na razgovore u policiju.

Pupić Bakrač kazao je i kako je kontaktirao Rudolfa Dvorskog kojemu je predložio ukidanje prireza te da mu je ovaj rekao kako će mu se naknadno javiti. Međutim, nakon toga je HSP AS izašao s tim prijedlogom i to po žurnom postupku.

Marijana Botić, vijećnica u Županijskoj skupštini, istaknula je da je suradnja SDP-a i HDZ-a vidljiva i u Županiji te podsjetila da su vijećnici ovih dviju stranaka zajednički izglasali povećanje cijene ulaza u Crvenu luku, dok je HSP AS, koalicijske partnere HDZ-a, prozvala kako pokazuju silu, ali samo za vlastitu dobrobit.

– Oni misle da su izbori okupiranje grada, a ne rad za građane. Čelnik HSP AS izjavio je kako se pročelnička mjesta trebaju davati po osvojenim mandatima, kazala je Botić.

Osim napada na SDP i HDZ te prozivke HSP AS-a, iz Akcije mladih su istaknuli i da su nezavisni vijećnici Reno Sinovčić i Vedran Uranija do sada podržali sve prijedloge vladajućih.

U nastavku je istaknuto da gradska pročelnica za financije tvrdi da je proračun ružičast, a prirez izglasan prošle godine kada je tadašnji gradonačelnik Vrančić govorio da je proračun crn. Zbog te ‘razlike u boji’ Akcija mladih smatra da prirez treba biti ukinut.





Related Articles

Back to top button