ZadarZadne-Izdvojeno

HDZ GUBI JOŠ 4 MJESNA ODBORA: Službeno započeli pregovori Akcije Mladih i SDP-a

unnamedSada je i službeno – Akcija Mladih i SDP započeli su večeras pregovore oko formiranja vlasti u Mjesnim odborima Novi Bokanjac, Ričine, Brodarica i Petrčane. Kako stvari stoje, ukoliko se predstavnici ove dvije stranke uspiju dogovoriti, HDZ u niti jednom od spomenutih kvartova neće moći formirati vlast.

– Istina je da smo se sastali u širem sastavu, znači predstavnici AM i SDP-a, te da je načelno dogovoreno kako će se formirati Mjesni odbori na način da će pojedine kvartove (najvjerojatnije Ričine, op.a.) dvije godine voditi SDP, a dvije godine AM ili obrnuto, ovisi o finalnom dogovoru. U slučaju Brodarice, predsjednik će, izgledno je, biti predstavnik AM – kazao je izvor sa pregovora za ZDNews.hr.

Doznajemo i kako postoje izvjesni pritisci na SDP-ovog zastupnika u MO Brodarica, Dragana Ranja, međutim i oni bi trebali biti riješeni vrlo brzo. Naime, ukoliko Ranj ne glasa za to da predstavnik AM postane predsjednik Mjesnog odbora, dolazi do pat pozicije u kojoj se MO ne bi mogao formirati, s obzirom da HDZ ima 4 zastupnika, kao i AM, dok SDP ima jednog odlučujućeg.

I uistinu, bude li tako, HDZ neće moći formirati vlast na Novom Bokanjcu, Ričinama, Brodarici i Petrčanima





Related Articles

Back to top button