ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Hajduk se izvukao 2:2! Torcida hajdukovcima prijetila batinama!

Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list
Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list

Nogometaši Zadra umalo su došli do pobjede na Poljudu, jer su imali velikih 2:0 u prvom poluvremenu, da bi u nastavku navlastito svojim pogreškama dozvolili povratak Hajduka u igru. Najprije je Domagoj Pušić izvrsno pronašao Dragu Gabrića koji je rutinski svladao Kalinića, potom je Avdija Vršajević srušio Želimira Terkeša, pa se sudac nije previše dvojio, svirao je jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Lovre Čirjak.

Istina, prije toga su “bijeli” imali neke izgledne prigode, čak je Anton Maglica pogodio vratnicu, međutim, Zadar se organizirano branio da bi kasnije kad im se otvorio prostor postigli dva spomenuta gola. Činilo se kako će i unastavku dobro držati sredinu terena, što se nije dogodilo, svejedno Hajduk se nije uspio posve nemetnuti, štoviše, Ivan Pešić je u 60. minuti mogao riješiti utakmicu, jer su četiri igrača Zadra išli na jednoga “bijelog”. I umjesto da se odluči na dodavanje dvojici posve slobodnih igrača, Pešić je pucao,a Kalinići obranio. Iza toga lagani pritisak domaših, lopta je znala doći iza zadarskih leđa, što se u konačnici pokazalo konbnim za zadarsku obranu.

Najprije se Andrija Balić uvukao između Mišića i Ješe i progurao loptu u mrežu. Na sličan način nakon nedovoljno dobro očišćene situacije, lopta je ponovno stigla do Maglice kojem nije bilo teško zabiti za poravnanje. Isti je igrač umalo i posve okrenuo rezultatski omjer ,ali je previše razmišljalo. Onda je Čirjak na vrh šesnesterca okrenuo Maloču, opalio je svom silinom, a Kalinić je opet spašavao svoje. Još jednom je Pešić imao prigodu , vukao je loptu gotovo pedeset metara, složio usput nekoliko igrača, pucao ,a lopta se svega desetak centimetara pokraj vratnica odvukla izvan travnjaka.

Na licu Igora Štimca na kraju dvoboja moglo se primjetiti nezadovoljstvo konačnim ishodom, jer odavno Zadrani nisu tako pritisnuli “bijele” u njihovom dvorištu.

TORCIDA IGRAČIMA HAJDUKA PRIJETILA BATINAMA

Nova katastrofalna igra Hajduka donijela je i reakciju s tribina. Nakon što su “bijeli” već nakon samo 18 minuta imali dva gola zaostatka protiv fenjeraša Zadra koji im je uz to u prvom poluvremenu očitao i lekciju iz nogometne igre (lakoćom su Zadrani stvarali pomutnju pred Kalinićem) krenula je serija zvižduka s tribina.

A nakon tko zna koje po redu pogreške u dodavanjima “bijelih” puklo je u 34. minuti i ono malo strpljenja što su nakon zadnjih predstava uspjeli zadržati domaći navijači.
– Igrajte pičkice! – čulo se skandiranje s tribina, a onda je uslijedila i pjesma.
– I nema veze što Hajduk nema vezeeee…
I na poluvrijeme su “bijeli” ispraćeni salvom zvižduka za prikazano. Ipak nešto bolja izvedba u nastavku, a prije svega golovi mreži Zadrana, smirili su malo duhove na tribinama. No i nakon konačnih 2:2 je bilo zvižduka. Zvala je igrače Torcida na sjever na razgovor! A kada se igrači nisu drugi put na poziv vratili pred sjevernu tribinu grupa navijača je prijetila igračima skandiranjem. – Dobit ćete batine!

HAJDUK – ZADAR 2:2 (0:2)
Split. Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 6000. Sudac Fran Jović (Zagreb) – 7. Žuti kartoni: Vršajević, Caktaš i Maglica (Hajduk), te L. Čirjak, Pušić i Pešić (Zadar). Strijelci: 0:1 Gabrić (12), 0:2 L. Čirjak (18, 11m), 1:2 Balić (69), 2:2 Maglica (76). Najbolji igrač: Andrija Balić (Hajduk)

HAJDUK (4 – 2 – 3 – 1): Kalinić (6,5) – Vršajević (6,5), Maloča (5,5), Milović (5,5), Jozinović (6,5) – Mezga (5), Caktaš (5) – Sušić (6), Milevski (5) (od 59. Balić 7), Vlašić (5) (od 72. Maloku -) – Maglica (7).

ZADAR (4 – 2 – 3 – 1): Matković (6) – Mišić (6), Ješe (7), Jerbić (6,5), Jurkić (6) – Pušić (7), Banović (6) – L. Čirjak (6,5) (od 89. Okechukwu -), Gabrić (6,5) (od 41. Blažević 6), Pešić (5,5) – Terkeš (6,5) (od 74. Mujan -).

(zadarski.hr, slobodnadalmacija.hr)





Related Articles

Back to top button