ZadarZadne-Izdvojeno

Hajdaš Dončić smijenio Tomića jer se priklonio Kalmeti, imenovan Krešimir Rendeli

hajdaš, gaženicaVlada je danas potvrdila da će predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar biti Krešimir Rendeli. Očito da se potvrdila istinitom novinarska informacija kako je ministar Siniša Hajdaš Dončić  zaprijetio da će smijeniti dosadašnjeg predsjednika UV Ivicu Tomića, koji se navodno priklonio njegovom prethodniku Božidaru Kalmeti oko izgradnje putničke zgrade u Gaženici. Vlada je  danas po njegovom prijedlogu razriješila Tomića, umirovljenog  karijernog diplomatu i predstavnika Hrvatske u Svjetskoj pomorskoj organizaciji –  IMO.

To je treći predsjednik UV Lučke uprave u Zadru kojeg postavlja resorni ministar u dvije godine koalicijske vlast. Nakon iskusnih Perice Šolića i Ivice Tomića za čelnika UV dolazi mlađahni projekt menadžer Rendeli. Dok čekamo informaciju iz Ministarstva pomorstva o referencama Rendelija, koji je u zadarsku Lučku upravu dolazio u ime Centra za praćenje energetske učinkovitosti, poznato je tek kako je to brat HTV novinarke Nevene Rendeli.

Vlada je razriješila i dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Nikola Turčinov, te je novim članom imenovan Boris Fantulin. On je bio predsjednik UV Lučke uprave Šibenik, a Vlada ga je razriješila kad i Živka Kolegu. SDP je i ovim kadrovskim potezom dokazao da nema domaćih ljudi na terenu. Turčinov je, kao što je poznato otišao u Bruxelles, ostali su Svetko Šarić koji je na dugom bolovanju, te Ante Vodopija, koji politički više nije aktivan.





Related Articles

Back to top button