ZadarZadne-Izdvojeno

HAJDAŠ DONČIĆ: “Gaženica je HDZ-ov projekt iz 2006., oni su krivi”

Siniša Hajdaš Dončić (Foto: Zadarski list)
Siniša Hajdaš Dončić (Foto: Zadarski list)

Ministar Hajdaš Dončić nije htio komentirati poruku župana Stipe Zrilića da su njegovi grijesi prema Zadarskoj županiji malo poveći, te da svatko treba promišljati o svom ponašanju. Poručio je da mu je svaki dio Hrvatske jednako važan, te da će problem rive i projekta Gaženica u sljedećih dva mjeseca biti uspješno riješeni.

Na pitanje što će biti s Gaženicom, mninistar je rekao da će biti sve u redu ali sa nekim otklonom. “Taj projekt je počeo 2006. i čudno je što nitko nije kontaktirao Jadroliniju koja na tom području ima najviše linija i plovila. Dakle, ovo nije bila greška, niti izvođača radova niti nadzora, oni su to napravili sve po projektu, već je to greška ljudi koji su pripremali projektni zadatak i koji nisu uvažili činjenicu da Jadrolinija nema nova plovila” – rekao je Hajdaš Dončić dodajući kako se trebalo raditi kao na primjeru terminala zagrebačkoga Aerodroma gdje se sa nacionalnim prijevoznikom najprije uradilo istraživanje pa se prema tome radio projekt.

Jadrolinija i Lučka uprava Zadar pronaći će rješenje kroz rampe i čelične konstrukcije tako da će problem rive i projekta Gaženica u sljedećih dva mjeseca biti uspješno riješeni – poručio je Hajdaš-Donačić. Također je rekao kako su upravo ovakvi megalomanski projekt nefunkcionalni, u kojima nisu odrađene potrebne analize, govore o sadašnjoj ekonomskoj situaciji Hrvatske i vanjskom dugu.  “Ne govorim da luka ne treba Zadru, treba, ali postepeno, no to neki to neće nikada shvatiti” – poručio je Hajdaš Dončić.





Related Articles

Back to top button