112IzdvojenoZadar

GRUPA KOJA BROJI PREKO 2700 ČLANOVA ORGANIZIRANA: Za srijedu najavljen skup podrške djevojci koju je brutalno pretukao “Daruvarac”

Dolazite li dati podršku pretučenoj djevojci?

Članovi Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce” organizirali su prosvjed, odnosno skup podrške djevojci koju je pretukao Darko Kovačević Daruvarac koji je prekjučer, nakon šest mjeseci provedenih u pritvoru pušten na slobodu. 

“Evo ovako. Dobili smo zeleno svjetlo od policije. Prosvjed je dakle u srijedu u od 15h do 16h na Narodnom, kretat ćemo se prema sudu vjerojatno. Za izradu transparenata ćemo vjerojatno sutra tijekom dana i srijeda prije prosvjeda, ali bit ćete obaviješteni.

E sad, par natuknica. Ima vas puno u grupi, ne znam tko će sve doć ali pošto sam na papiru navedena kao odgovorna, usudit ću se bit malo šefica. Nema govora mržnje i nikakvih prijetnji, mirno smo okupljanje i nećemo se spuštati na njihovu razinu. Nismo politički skup, svi smo tu zajedno, tako da nema nikakvih političkih i ideoloških izjava. Nema nasilja – to ne trebam niti govoriti. Ako se išta od ovoga prekrši, eto časna riječ ja ću prva zvati policiju da nas zaustave. Tu smo da se pokažemo da nas ima, da nismo zadovoljni situacijom, a ne da radimo nerede.

Bit će djece i studenata tako da se pokažite u najboljem svijetlu. Nadam se da razumijete, da ćete me poslušat i da ćemo ovaj prosvjed učiniti kao jednu veliku podršku nastradaloj djevojci, a ne kao rat onom odvratom beskičmenjaku”, stoji u objavi. 

Grupi možete pristupiti klikom na ovu adresu.





Related Articles

Back to top button