IzdvojenoZadar

Grgo Peronja v.d. direktora Odvodnje

Ante Josip Šikić u četvrtak ima zadnji radni dan na mjestu direktora Odvodnje, a danas je skupština (koju čini jedan predstavnik Grada Zadra)potvrdila kako će vršitelj dužnosti biti Grgo Peronja.

Tako će biti do imenovanja novog direktora ili natječaja, kojeg nam je najavio gradonačelnik Branko Dukić. 
Diplomirani inženjer građevine Grgo Peronja, dugogodišnji direktor Odvodnje, Protekle četiri godine bio je zamjenik Šikića, diplomiranog inženjera strojarstva. Prema koalicijskom dogovoru HDZ-a i tadašnjeg HSP AS, a poslije Modesa, Šikić je protekle četiri godine bio direktor. 
Šikić odlazi na direktorsko mjesto virskog komunalnog poduzeća Čisti otok koje je nositelj velikog EU projekta izgradnje kanalizacije za zapadni dio Županije.

Zadarski gradonačelnik početkom kolovoza na naš upit je potvrdio odlazak direktora Odvodnje, što smo otkrili preko Virskog lista koji se pohvalio novom akvizicijom. Tada je gradonačelnik Dukić pisanim putem poručio kako je u „dogovoru s gospodinom Šikićem, koji je izrazio želju prijeći na novo radno mjesto, pa će njegovo radno mjesto na vrijeme biti popunjeno novim kadrom”.

U doba Peronje napravljen je pročistač otpadnih voda na Smiljevcu, čiji smrad je Šikić, donekle uspio umanjiti, ali ne i anulirati. To je bilo u planu s projektom prikrivanja bazena koji je predstavljen novinarima koje je na lice mjesta prošle zime pozvao tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Iako je Šikić kao direktor bio hvaljen od strane gradske vlasti, on je kao kadar iz kvote bivših koalicijskih partnera koji su na lokalnim izborima postali suparnici, jednostavno morao otići. Na direktorsko mjesto Odvodnje, nema sumnje, zasjest će HDZ-ov kadar.

Foto: Znet





Related Articles

Back to top button