Zadar

Grad Zadar u potrazi tko će za 20 milijuna kuna obnoviti Kneževu palaču?

Grad Zadar danas je objavio novi natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji Kneževe palače te natječaj za opremanje iste. Procjena vrijednosti prve javna nabave je 20 milijuna, a druge 9 milijuna kuna.

Do novog natječaja je došlo nakon jednostranog raskida ugovora s Ploterom, a zbog rokova koji se nameću iz EU fondova, prema kojima bi taj posao vrijedan 38 milijuna kuna trebao biti završen do kraja rujna.

Rok za prijavu je 15. veljače. U Gradu Zadru očekuju kvalitetnog izvođača radova koji će biti spreman u kratkom roku završiti radove prekinute na Badnjak.

Iako su formalno raskrstili s Ploterom te je s obavijesti o raskidu ugovora Grad Zadar preuzeo gradilište, vlasnik te tvrtke Slavko Šimović nije napustio Kneževu plaču. U posljednjem dopisu Gradu Zadru vlasnik i direktor Plotera tvrdi kako je gradilište i dalje aktivno.

– Do nastavka radova s novim izvođačem radova, ako sve bude po planu, moglo bi doći u ožujku, kazao nam je Šime Erlić, pročelnik za EU fondove i koordinator tog najvećeg projekta za koji je Grad Zadar dobio bespovratne milijune kuna uz uvjet da ih potroše u roku, što se pokazalo da nije lako, pa su se iz gradske uprave potrudili da novi natječaj objave što prije kako bi uspjeli zadovoljiti nametnute EU standarde.

Javna nabava za opremanje objavljuje se prvi put. Rok za prijave je do 3. ožujka, a za završetak opremanja 1. rujna 2016. godine. Utrka s vremenom obilježit će projekt obnove Kneževe palače za koje je zeleno svijetlo dobiveno u listopadu 2014. godine.





Related Articles

Back to top button