IzdvojenoZadar

Grad Zadar: Nećemo vam dostaviti podatke o tome tko se javio na natječaj za Savjetnika za javnu rasvjetu

GRAD ZADAR: NEĆEMO VAM DOSTAVITI PODATKE
 

Nakon što je Grad Zadar raspisao javni natječaj prema kojemu traže Savjetnika za javnu rasvjetu, ZADAR News pokušao je doznati tko su ljudi koji su se javili na natječaj.
Međutim, iz Grada Zadra kažu kako te informacije medijima neće dostavi.
Evo i njihovog odgovora:

Poštovani,
Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, takve informacije vam ne možemo dostaviti, već, po okončanju natječaja, samo ime osobe koja bude odabrana kao najbolji kandidat za posao.

S poštovanjem,
Ivana Dadić, voditeljica odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom


Grad Zadar uskoro bi trebao dobiti savjetnika za javnu rasvjetu koji će, između ostalog, prema opisu svog radnog mjesta, “tijekom mraka obilaziti građevine javne rasvjete“, proizlazi to iz javnog natječaja kojega je Upravni odjel za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša u Gradu Zadru objavio 2. veljače.
 
Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti odgovorio nam je kako savjetnik za javnu rasvjetu planira i izrađuje program upravljanja, održavanja i građenja objekata i uređaja javne rasvjete za osvjetljenje javnih površina.
 
Novi savjetnik bavit će se i drugim poslovima:
– nadzor i praćenje izvršenja programa i izrada izvješća o izvršenju programa
 
– tijekom mraka obilazit će građevine javne rasvjete, davati naloge za rad koncesionaru, nadzirat će rad koncesionara na terenu, ovjeravati radne naloge koncesionara, voditi dnevnik evidencije, ovjeravati mjesečne situacije koncesionara i druge račune vezane za održavanje javne rasvjete
 
– pratit će izvršenje rada po zaključenom ugovoru s koncesionarom
 
– obavljat će i druge poslove po nalogu pročelnika i zamjenika pročelnika upravnog odjela.
 
Primat će 6 tisuća kuna mjesečno
 
Iz Grada Zadra kažu kako novom savjetniku za javnu rasvjetu plaća neće biti veća. Savjetnik za javnu rasvjetu koji tijekom mraka obilazi građevine s javnom rasvjetom primat će mjesečnu plaću u iznosu od 6 tisuća kuna.
 
‘Elektra se ne bavi poslovima javne rasvjete
Iz Grada Zadra napominju kako se Elektra Zadar ne bavi poslovima javne rasvjete. Kazali su nam i kako, prema zakonu, nadzor javne rasvjete spada pod njihovu ingerenciju.
 
– Održavanje javne rasvjete je u nadležnosti jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zadra. Isto je u sklopu programa održavanja komunalne infrastrukture koje temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu donosi Gradsko vijeće Grada Zadra – napominju iz Grada Zadra.
 
Na upit 24sata pročelniku Robertinu Dujeli da pojasni što će to i kako noću obilaziti novi savjetnik, dobili smo odgovor kako je potrebno izvršavati kontrolu rasvjete i po noći.
 
– Kvalitetu izvedenih radova koncesionara održavanja javne rasvjete potrebito je izvršiti i  tijekom mraka – kazao nam je Dujela, ali nije naglasio kako i u kojem obliku će to novi savjetnik raditi, odnosno u kojem vremenskom periodu.
 
Slična zapošljavanja u lokalnim sredinama:
 
Grad Dubrovnik i kuharica kave s iskustvom
 
Kada su u pitanju isti ili slični javni natječaji, valja naglasiti kako je nedavno Grad Dubrovnik svojedobno tražio ‘kuharicu s iskustvom’, također preko javnog natječaja, kojoj je bila ponuđena mjesečna bruto plaća od 5625 kuna.
 
Uhljeb sa smetlišta u Šiškornici
 
Fascinantan je i Mladen Jozinović, koji je kao šef smetlišta u Piškornici, sam sa sobom potpisao ugovore o bonusu i naknadama, jedan od milijun kuna, drugi od 252.000 kn i treći od 120.000 kn. 
 
HDZ-ovac koji je uzeo 600 tisuća kuna otpremnine u karijeri
 
Tu je i Željko Krapljan koji je, kako je otkriveno u studenom prošle godine, uzeo više od 600.000 kuna otpremnina i naknada u svojoj karijeri. Interna kontrola u Hrvatskim autocestama, gdje je počeo raditi, pobrojila mu je niz nepravilnosti: od uzimanja naknada za odvojeni život, pasivna dežurstva, korištenje službenog auomobila. DORH ga je je svojedobno teretio za nezakonito zapošljavanje u Hrvatskim autocestama, ali nije osuđen.

 

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

 1. Jeste li u potrebi za dodatnim gotovinskim / hitnim novcem?
  Prijavite se za zajam sada!
  ✅Loan u mogućnosti iznos od 6000 eura – iznad
  ✅ Trajanje trajanja zajamčenih zajmova
  ✅Na nisku kamatnu stopu od 2%

  Kontaktirajte nas za više detalja:
  Gonzalezova financijska tvrtka
  E-adresa: (gonzalezandresloan@gmail.com)

 2. kredit! kredita!! kredit!!!Jeste li u potrazi za renomiranim i akreditirani privatni kredit tvrtka koja nudi kredite za životna prilika.Nudimo sve vrste kredita u vrlo brzo i jednostavan način, Potrošački krediti, auto krediti, hipotekarni krediti, Studentski krediti, poslovni krediti, investicijske kredite, dug konsolidacija i još mnogo toga.Te odbačene od strane banaka i drugih financijskih institucija?Treba ti konsolidacije kredit ili hipoteku? DAo ne izgleda više kao mi smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti.Mi posuditi sredstva za pojedince i tvrtke koje trebaju financijsku pomoć po stopi od 2%.Nema socijalno potrebna i nijedan kreditni ček potrebno, 100% zajamčeno.Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestiti da smo pružiti pouzdan i podrška pomoć i rado će vam ponuditi kredit.Onda nam pošaljite e-mail na: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) za podnošenje zahtjeva za kredit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close