ZadarZadne-Izdvojeno

Grad Zadar nakon “passata” kupuje još jedan novi auto

Božidar Kalmeta
Božidar Kalmeta

Plan javna nabave, donesen polovicom siječnja, doživio je polovicom rujna svoju drugu izmjenu: Grad kupuje novi osobni automobil putem operativnog leasinga u vrijednosti od 200.000 kuna. Početkom ove godine Grad je kupio novog passata posredstvom Impuls leasing d.o.o iz Zagreba koji je bio najpovoljniji s 39.849,48 eura, uključujući i PDV-om. Tada se gradonačelnik Zvonimir Vrančić žalio na zastarjeli i opasan vozni park.

Iako su iz gradske uprave isticali kako problemi sa staklom neće biti dodatni troška u 10-tak milijuna kuna vrijednom projektu uređenja javne površine, dodatni radovi na Trgu Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića koštat će nas još 1.300.000 kuna..Telekomunikacijska usluga u fiksnoj mreži i Internet koje koristi gradska uprava procijenjeni su na pola milijuna kuna za dvije godine. Usluge tjelesne zaštite Centra “Mocire” koštat će 120, a ne prvotno planiranih 69 tisuće kuna. U Odjelu za socijalnu skrb nije se niti jednom promijenio plan da će se za dovršetak Centra Mocire potrošiti gotovo 2.5 milijuna kuna. Na žalost, taj se plan ni u ovoj godini neće ostvariti.

To su samo neke od novina unesene u plan javne nabave iz kojeg javnost može doznati gdje i zašto gradska uprava namjerava trošiti proračunski novac.
Najveći plan i najviše izmjena ima Odjel za graditeljstvo i zaštite okoliša. Novina bi trebala biti izgradnja spojne prometnice UPU-a Vidikovac II s Ulicom Put Bokanjca za planiranih tri milijuna kuna. Nadzor bi koštao 40 tisuća kuna, a prva faza prometnica DPU-a Vidikovac 450.000 kuna?! Za Ulicu Hrvoja Ćustića plan je potrošiti 4.550.000 kuna.





Related Articles

Back to top button