ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

Gosti na biciklima bit će nositelji turizma Zadarske županije

bikingTuristička zajednica Zadarske županije pokrenula je projekt izrade biciklističke destinacije koji bi trebao svjetlo dana ugledati sredinom 2016. godine.

Projekt se sastoji od ukupno 7 faza u kojima su obuhvaćene razne aktivnosti od analize same destinacije u turističkom i ciklo-turističkom smislu, potencijala za ciklo-turizam u geografskom i klimatskom smislu, trasiranja, kategorizacije i klasifikacije biciklističkih staza i ruta pa do izrade vizualnog identiteta, labelinga, edukacije lokalnih subjekata i promocije na ciljanim ciklo-turističkim tržištima.

“Zadarska županija je gotovo bez konkurencije u Hrvatskoj i široj okolici po potencijalima za ciklo-turizam i očekujemo kroz 3-5 godina da gosti na biciklima budu jedni od nositelja turizma u pred i post sezoni” – kazala je Mihaela Kadija, direktorica turističke zajednice Zadarske županije.

Zadarska županija svojim resursima i potencijalom područja za razvoj ciklo-turizma, posebice prostora Vranskog jezera, Podvelebitskog područja, Ravnih kotara i ličko-pounskog dijela županije, predstavlja ozbiljnu konkurenciju na tržištu. Stoga je, kako bi se osiguralajedinstvena standardizacija te marketinški pristup, Turistička zajednica županije preuzela brigu o ovom projektu uz podršku lokalnih turističkih zajednica županije.

Cjelokupan projekt brendiranja županije kao destinacije ciklo-turizma dugoročan je projekt koji predviđa 2015. i 2016. godinu kao startne godine u razvoju brenda.





Related Articles

Back to top button