112Zadne-Izdvojeno

U gorućoj plivarici pronađen mrtav član posade

Mrtav član posade, 39-godišnje G.E., pronađen je u kabini na gorućoj plivarici “Molo” jutros u zadarskoj luci, nedaleko od gradskog mosta.

Vatrogasci su dobili dojavu od djelatnika Lučke kapetanije koji je vidio požar nešto prije pet sati. Stigli su kroz nekoliko minuta i počeli gasiti požar koji je prijetio okolnim brodovima. Kada su se popeli na brod u spavaonici su pronašli tijelo nesretnog G.E. Smrt je konstatirala liječnica Hitne medicinske pomoći.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture javljaju kako istražnje radnje radi utvrđivanja okolnosti izbijanja požara obavljaju policija, zamjenik državnog županijskog odvjetnika i djelatnik Lučke kapetanije Zadar.

Više informacija o uzrocima požara i uzrocima smrti pronađenog muškarca imat ćemo tijekom dana.

Vlasnik broda je tvrtka Morski val d.o.o. iz Stankovaca, a brodu starom 33 godine u potpunosti je izgorjelo nadgrađe i kormilarnica, dok su spavaonice djelomično spaljene.

Vatrogasci su dojavu dobili nešto prije pet sati ujutro, a rečeno im je kako gori brod u Uvali Jazine.

– Na teren su izašli djelatnici JVP Zadar, sedam sa četiri vozila koji su ugasili požar, ali su i dalje na dežurstvu. Plivarica “MOL” dosta je oštećena u požaru, a vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara na ostale brodove koji su bili privezani jedan za drugog, kažu vatrogasci dodajući da je u kabini broda pronađena i jedna smrtno stradala osoba.





Related Articles

Back to top button