Tehnologija

Google i službeno diže ruke od Google+ projekta

140706102-worker-pauses-while-preparing-the-google-stand-the-day_1.jpg.CROP.promovar-mediumlargeOtkako se prije četiri godine pojavila društvena mreža Google+, njezini autori u Googleu htjeli su da ona postane izravni konkurent Facebooku. Na sve su moguće načine pokušavali na nju pridobiti što više korisnika, pa čak i na silu. Sjetimo se samo lavine reakcija koje je izazvala odluka da Google+ račun bude preduvjet za postavljanje komentara na YouTubeu.

Nakon duge agonije i neuspjeha da ova mreža zaživi, jučer je Bradley Horowitz, voditelj projekta “Streams, Photos, and Sharing” u Googleu objavio da kompanija diže ruke od Google+ mreže. Njihov dobronamjerni cilj da integriraju tu društvenu mrežu u sve svoje usluge naišao je na otpor kod korisnika, zbunjivao ih, i doveo do korisničkih iskustava koja nisu uvijek bila idealna. Iz tog razloga, navodi Horowitz, odlučeno je da će se stvar “popraviti”.

Popravak u ovom slučaju znači i službeno ukidanje Google+ računa kao preduvjeta za korištenje bilo koje druge Googleove usluge. Od sada će za dijeljenje fotografija, chat, i ostale usluge biti dovoljno imati Gmail račun. Google+ korisnički račun bit će potreban tek za pristup toj društvenoj mreži.





Related Articles

Back to top button