ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Godinama je Zadar bio zlatna koka košarkaškim agentima

skrocaniBoris Skroće i Branko Skroče, direktor i sportski direktor KK Zadar danas su održali press konferenciju na kojoj su govorili o stanju u klubu.

– Moja glavna preokupacija u ovom trenutku su razgovori s vjerovnicima ne bi li osigurali izbjegavanje stečaja i uspješno privođenje predstečajne nagodbe kraju. Realno je očekivati da se do 10. rujna održi drugo ročište. Do tada valja prikupiti dovoljan broj potpisa onih koji pristaju na nagodbu. Blizu smo cilja. Najvažniji zadatak su razgovori s igračima kojima se duguje. Ovaj vikend sam obavio šest razgovora. Petorica igrača su pristali, jedan nije, ali je rekao da nas neće niti tužiti FIBI, a to je dobar znak, kazao je Boris Skroće u svom prvom javnom obraćanju zadarskim novinarima i dodao kako će se za dvadesetak dana znati ide li ili ne KK Zadar u stečaj.

– Stečajna masa je tolika da bismo ja i vi mogli s njom na večeru, slikovito se izrazio Skroće odgovarajući na novinarski upit mogu li se vjerovnici naplatiti iz stečajne mase.

Na naše je pitanje znači li to da FIBA nije iznad države, odgovorio je:

– Nije! Predstečajna nagodba im je jedino rješenje jer nema stečajne mase. Stečaj ne odgovara nikome, ni nama, ni njima. Nema načina da se naplate. Ono što nije rekao je činjenica da ti igrači mogu FIBI tužiti klub i blokirati registraciju novih igrača, no pitanje je li im to u interesu i što od toga dobivaju primjerice Delaš, Kaštropil i Vrbanc.

Nazor nakon stisnute ruke tražio nove ustupke

Sportski direktor Branko Skroče je govoreći od razilaženju s Antom Nazorom rekao kako je splitski stručnjak uvijek tvrdio kako mu u pregovorima sa Zadrom ne treba agent.

-A onda se odjednom pojavio s pričom, moj agent misli…O Anti mogu reći samo lijepe stvari, dobar je trener, no agenti su druga priča. Godinama je tim agentima naš klub zlatna koka. Ugovori koje nam nude jednoj strani daju sve, drugoj ništa ili mrvice. Tako to više ne može.

Na njegovu se priču nadovezao direktor Boris Skroće.

-Sada sam bio kod odvjetnika i rješavao pitanje igrača koji potražuje 530 tisuća kuna, a da nije niti odjenuo dres Zadra. Ako je to normalno ja nisam, kazao je Skroće.

Na ovaj je način najavljen preokret u pregovorima. Zadar će, jasno je to, silom prilika postati tvrđi pregovarač što je prvi na svojoj koži osjetio baš Nazor.

Skroče je rekao kako je klub čak i pristao na ustupak, odnosno da u slučaju otkaza trener bude isplaćen do kraja sezone, ali je tražio protutežu na drugim dijelovima ugovora te je tu došlo do razilaženja.

Obojica su prokomentirala Nazorovu izjavu da je s njim pregovarao i Božo Miličević kao prijatelj kluba.

-Pregovarao s Nazorom nije jer nije bio na sastanku. On povremeno pomogne, no nema službenu ulogu u klubu, kazao je Skroče.

Od kandidata za trenera potvrđeni su kontakti s Draženom Anzulovićem. S drugim imenima nisu željeli izlaziti u javnost. Neslužbeno saznajemo kako je među kandidatima i Tonči Mašina, ali i dvojice trenera iz Slovenije. Ime novog trenera trebalo bi biti poznato do kraja tjedna, Skroče se nada i ranije.

Na raspologanju četiri igrača, samo dvojica s ugovorom

Nema novosti ni kada je u pitanju igrački kadar. Sportski direktor jedva je nabrojao četvoricu igrača koji su u pogonu. To su Ivan Batur, Marko Ramljak, Franko Šango i Ive Ivanov, iako prva dvojica još nisu stavili potpise na ugovore.

-Iznenađenja su uvijek moguća, no mi imamo dogovor s njima, rekao je Skroče koji je zaključio kako situacija nije bajna te da će Zadru biti teško ostvariti s 4,5 milijuna kuna proračuna osnovni cilj, a taj je ostanak u ABA ligi.

– Valjda ćemo uspjeti, treba biti bolji samo do jednog, ustvrdio je sportski direktor pri čemu je zaboravio da se i u Hrvatskom prvenstvu valja izboriti za jednu od prve tri pozicije što će uz financijski stabilnog Jollyja i poodmakle Cibonu i Cedevitu biti veliki izazov.

Ako do njega dođe.





Related Articles

Back to top button