ZadarZadne-Izdvojeno

‘GLADNA SAM, JAVITE SE!’ Zadranka prosvjedovala – primio je Josipović: Sve ću mu mailom poslati

Gordana Kolega prosvjedovala je u ponedjeljak ujutro ispred zgrade zadarskog Općinskog i Županijskog suda, tvrdeći da je ona „talac suda i lihvarske mafije“ te da zadarsko sudstvo štiti mafiju. Oboružana transparentima, Kolega je vikala i sa trga dozivala sutkinju Jasnu Baričević.

– Jasna, javi se, gladna sam! Javi se!“ – uzvikivala je Gordana Kolega, na koju nitko nije obratio pažnju osim nekoliko prolaznika. Kako je Kolega protest na vrijeme prijavila policiji, nitko od „plavaca“ također nije bio u blizini trga.

Pažnju je, međutim, Gordani Kolegi posvetio – predsjednik RH Ivo Josipović, koji je u ponedjeljak bio u službenoj posjeti Zadru. Dok je predsjednik bio u gradskoj upravi, udovoljeno je molbi Gordane Kolege da ju tamo primi.

– Da, saslušali su me predsjednik Josipović i gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Ivo Josipović mi je kazao da će povesti računa o onome što sam mu kazala, te je tražio da mu sve podatke pošaljem mailom. Priča je uistinu vrlo kompleksna i logično je da mu se pismeno obratim, sada imam posljednju nadu – rekla je Gordana Kolega.

Cijela priča počela je 2009. godine dizanjem zajma od 44.000 kuna za renoviranje kuće u mjestu Kali (nakon 13 podstanarstva i 13 selidbi kao samohrane majke sa dvoje djece) od zagrebačke tvrtke „Poslovne staze“. Uskoro je Gordana shvatila da je kreditor tvrtka „Zapadni način“, a ne „Poslovne staze“, a onda je vidjela i da mjesečne anuitete uplaćuje tvrtki „Silur“ iz Varaždina.

Kada je uzimala zajam, morala je priložiti i zemljišno-knjižni izvadak o vlasništvu kuće, a vodili su je i da potpiše pristupnicu udruzi Tituš Brezovački. Tek poslije je vidjela što potpis znači – da je učlanjenjem izgubila prava na bilo kakvu tužbu.

Kada je kasnije posuđeni novac uplaćivala, on se vraćao, kamata rasla, dug se povećavao, dok joj OTP banka nije u veljači 2010. godine blokirala račun. Potom je dobila rješenje Općinskog suda iz Zadra da se dopušta ovrha na njezinu kuću u korist „Zapadnog načina“.

– Tražila sam pomoć kod odvjetnika iz Zadra, ali nisu me htjeli zastupati s obrazloženjem da sam sve sama potpisala i da se tu ništa ne može – rekla je Kolega. Tužila je „Zapadni način“, ali živi sa blokiranim računom i u neizvjesnosti.





Related Articles

Back to top button