ZadarZadne-Izdvojeno

General Gotovina zbog boljih uvjeta prebacio posao u Šibensku županiju!

Ante GotovinaTvrtka generala Ante Gotovine “Pelagos net farma” podnijela je još u rujnu prošle godine prijedlog za prijenos svoje koncesije na pomorskom dobru na trgovačko društvo „Jadran tuna“ iz Biograda. “Pelagos” se bavio uzgojem tuna kod otoka Vrgade kod Pakoštana, koristio je površinu od 60.000 metara četvornih s kapacitetom uzgajališta od 450 tona godišnje. Godišnja naknada iznosila je 60 tisuća kuna i 0,50 posto ostvarenog godišnjeg prihoda. Gotovinina tvrtka je dobila koncesiju na rok od 20 godina, do 25. ožujka 2033. godine, ali će je do tada koristiti “Jadran tuna”.

Iz “Pelagosa” su svoj zahtjev obrazložili time što su “sa Šibensko-kninskom županijom potpisali Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru na području južno od otoka Balabre”, jer im ta lokacija “pruža sigurnost od najvećih oluja na Jadranu te su premije osiguranja znatno niže od premija koju su plaćali na lokaciji kod otoka Vrgade”. Uz to, koncesija “Jadran tune” graniči s koncesijskim područjem “Pelagosa”.

– Budući iz dokumenata koji su priloženi prijedlogu za prijenos koncesije proizlazi kako je trgovačko društvo „Jadran tuna” pristalo na prijenos koncesije, registrirano je za obavljanje djelatnosti potrebne za predmetnu koncesiju, nema duga po osnovi javnih davanja, nije koristilo pomorsko dobro bez valjane pravne osnove te ispunjava sve uvjete propisane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama za dobivanje koncesije, predlaže se donošenje odluke kojom bi se dala suglasnost za prijenos koncesije, stoji u obrazloženju zadarske županijske uprave koja je prihvatila zahtjev i Županijskoj skupštini proslijedila odluku o prijenosu koncesije “u istom opsegu i pod istim uvjetima pod kojima je i dana”. (zadarski.hr)

Milan Mandić je prokurist “Pelagosa” i direktor “Jadran tune”

General Gotovina je “Pelagos net farmu” osnovao s Milanom Mandićem koji je i sada u sudskom registru naveden kao prokurist tvrtke kojoj je direktor Nenad Horvat. U sudskom registru stoji da su suvlasnici “Jadran tune” “Ocean Stage Inc.” iz Tokija, zadarska “Marina njiva”, “Tuljan ribarstvo” iz Kali, Tješimir Kolega iz Zadra i uvozno-izvozna tvrtka “San-Žak” iz Biograda. Milan Mandić je predsjednik Uprave “Jadran tune”, član Uprave je Goran Dražić, a prokuristica je Luca Šokčević.





Related Articles

Back to top button