ZadarZadne-Izdvojeno

Miljenko Marić: “Gdje je nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća koja su bila u sklopu bivšeg ministarstva na čijem je čelu bio Božidar Kalmeta?”

mr.sc. Miljenko Marić -  kandidat SHZ-a za gradonačelnika Zadra
mr.sc. Miljenko Marić – kandidat SHZ-a za gradonačelnika Zadra

Prema Zakonu o medijima molimo Vas da objavite demant informacija u Vašem mediju Zadarski list, dana 17. 04. 2013. godine, a koji je dao Božidar Kalmeta, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra u tekstu pod naslovom Zadar ne smije stati .

Netočna je informacija koju u članku Božidar Kalmeta navodi da je njegova borba za nezaposlenost od najveće važnosti. Pred svake izbore u RH, bilo parlamentarne ili lokalne, u Zadarskoj županiji, Božidar Kalmeta veliku nezaposlenost u gradu Zadru i Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama.

Za vrijeme njegova mandata u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta:

Bagat (4.143  radnika), Jugoplastika – pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat  Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Smatramo da njegove prazne priče neće više prihvaćati hrvatski narod i neka odgovori gdje je nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća koja su bila u sklopu bivšeg ministarstva na čijem je čelu bio Božidar Kalmeta.

Zadar, 18. travnja 2013. godine

 

mr.sc. Miljenko Marić

kandidat SHZ-a za gradonačelnika Zadra

 





Related Articles

Back to top button