IzdvojenoVijestiZadar

FOTOEKSKLUZIV: Ovo su sotonisti koji su fizički napali župnika usred crkve na Plovaniji

Nevjerojatan incident dogodio se jučer u crkvi sv. Josipa na Plovaniji, gdje su dvojica mladića, fizički napali župnika don Martina Jadreška. Kako doznajemo od župljana, mladići su u crkvu ušli u jutarnjim satima, netom prije početka mise nakon čega su počeli s provokacijama. Potom su počeli vrijeđati župnika. Nakon što ih je župnik zamolio da napuste crkvu, nasrnuli su na njega i fizički ga napali.

Kako doznajemo od žitelja s Plovanije, jedan od napadača na don Martina na svom Facebook profilu objavljuje sadržaje sa sotonističkim obilježjima.

– Ako pogledate njegov Facebook profil vidjet ćete križeve naopako i ostale sotonističke stvari. Nedopustivo je da se to događa usred Zadra. Stat ćemo uz našeg župnika i biti mu na pomoći ako je to potrebno – kazao nam je jedan od pedesetak župljana koji su jučer, puno prije policije krenuli u potragu za pomahnitalim dvojcem.

Riječanin Neven O.

Jedan od sotonista koji je napao župnika je izvjesni Neven O. 

On je, prema podacima koje je sam unio na ovu društvenu mrežu, rođen u Rijeci i živi u Zadru.

Na profilnoj slici na društvenoj mreži Facebooku, baš kao i na mnogim drugim fotografijama, Neven O. pozira s križem naopako.

God is gay i ostali neprimjereni grafiti

Foto: 057info

– U crkvi su počeli prolijevati pivo, ismijavali su se s vjernicima i njima svetim stvarima. Žao mi je što je do ovoga došlo, međutim, krivnju ne treba tražiti u nama. Nadalje, mi se već neko vrijeme nalazimo pod napadom valjda tih istih ljudi koji šaraju svakakve nenormalne tekstove po fasadi crkve. Želim da sve to jednom stanje – kazao je don Martin.

I dok dvojac koji je napao don Marinka još uvijek prolazi policijski tretman, na adrese zadarskih medija stiglo je službeno crkveno priopćenje koje prenosimo ispod ovih redaka u integralnom obliku.

 Priopćenje Zadarske nadbiskupije

“U nedjelju 5. kolovoza u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru dogodio se incident i fizički napad na župnika don Martina Jadreška o čemu je istoga dana župnik obavijestio policiju. 

Naime, u 7,45 sati u župnu crkvu sv. Josipa ušla su dva mladića koji su se izrugivali i neprimjereno ponašali u sakralnom prostoru. Pri tome su po crkvi prolijevali i neko piće, najvjerojatnije pivo. Gospođe, koje su u to vrijeme bile u crkvi, to su vidjele i o tome obavijestile župnika don Martina i opisale kako izgledaju mladići koji su to učinili. 

Don Martin je potom vidio kako se ta dva mladića nalaze u dvorištu crkve i sjede na klupi. On ih je tada fotografirao, a oni su se usprotivili i fizički nasrnuli na župnika. U pomoć je tada priskočio susjed koji je pokušao obraniti don Martina pred nasrtajem dvojice mladića. Don Martin je, međutim, pri tomu zadobio lakše tjelesne ozljede.

Župnik don Martin je o tomu obavijestio policiju. A postoje i svjedoci koji su vidjeli vandalsko ponašanje u crkvi i njihov nasrtaj na župnika. Župnik don Martin napominje da je u prethodnom  vremenu već dva puta prijavio policiji nepoznatog počinitelja za pisanje neprimjerenih grafita koji su se pojavili na zidovima župne crkve prije dva mjeseca.

Za ovaj čin obešćašćivanja crkvenog prostora koji je rezultirao i napadom na njega, don Martin veli kako nije učinjen iz koristoljublja, već iz mržnje prema Crkvi, te smatra da je motiv svega nesnošljivost prema vjeri. To potvrđuje i facebook profil jednoga od tih mladića kojega su župljani kasnije otkrili i o tomu izvijestili župnika.

Zadarska nadbiskupija oštro osuđuje blasfemično ponašanje u sakralnom prostoru crkve sv. Josipa na Plovaniji, koje je kulminiralo i fizičkim nasrtajem na župnika. To izaziva osudu i zgražanje. Nadati se da će roditelji dotičnih mladića pomoći svojoj djeci da se odgovorno ponašaju, a tijela sigurnosti učiniti sve da ne bude takvih izgreda u našem gradu u Nadbiskupiji.

Zadarska nadbiskupija”, stoji u tekstu poslanom medijima.





Related Articles

Back to top button