ZadarZadne-Izdvojeno

FOTO – [POGLEDAJTE OVU SRAMOTU] Rubeša: Centar Mocire u potpunosti je uništen, gdje su milijuni?

Centar za djecu s posebnim potrebama nasuprot OŠ Šimuna Kožičića Benje nakon ulupani četrdesetak milijuna kuna još uvijek čeka završetak građevinskih radova. Međutim, prema onome što se može vidjeti unutar samog Centra, teško je za povjerovati da će se isti ubrzo dovšiti.  U međuvremenu cijeli kompleks je devastiran, pa tako praktički skoro i ne postoji nešto što je u potpunosti funkcionalno.

Povodom gore navedenih razloga, predstavnici Akcije Mladih Zadar održali su jučer pressicu iza Centra Mocire te su novinare pozvali da se sami uvjere o čemu se zapravo radi – iz prve ruke.

– Na početku bi htjeli pozdraviti naše generale koji su pušteni na slobodu i zahvaliti im na svemu što su dali za Hrvatsku slobodu. Bili bi Vam zahvalni kad bi istaknuli da se mi smatramo rezultatom njihove žrtve jer smo poučeni njihovim primjerom i mi krenuli u borbu za bolju hrvatsku od one koju nam i dalje nameću političke stranke koje su do danas na vlasti – kazao je uvodno Rubeša i nastavio:

– Pa i danas kad vidimo da je cijela bivša vlada osuđena za korupciju pritom znajući da samo jedan čovjek ne može biti kriv za tako opširnu pljačku i ratno profiterstvo te kad vidimo da kako se brat podpredsjednice tako žustro bori protiv Hrvatske slobode onda nam ne preostaje ništa drugo nego da i mi poučeni primjerom naših heroja i idola krenemo u borbu za slobodnu Hrvatsku od vanjskih i unutarnjih neprijatelja koji su nažalost na vlasti ili su bili na vlasti.

Centar Mocire, nedovršeni projekt je koji je vrijedan 52 milijuna kuna danas je potpuno- devastiran!

– Nekako se ne možemo odati dojmu da svaki put kad se govori o centru Mocire u novinama i na portalima uvijek je slika pročelja koje se još kako tako drži, stoga smo Vas odlučili pozvati ovdje iza kako bi se uvjerili u kakvom je stanju novo izgrađeni centar Mocire. Prije uvida u štetu popričajmo malo o ciframa koje smo mi svi izdvojili da bi se izgradio centar Mocire. Pa nam tako pročelnik za školstvo kaže da je cijeli projekt vrijedan 45 milijuna kuna a do sada je potrošeno 90 posto sredstava te da je još preostala izgradnja športske dvorane. Ali tu nije kraj, prema procijeni trebalo bi i još 3.8
milijuna dodatnih radova te još i 3 milijuna za opremu škole a kako vidimo i ovdje iza nas stanje u kojem se nalazi ovo zdanje kojem su skoro pa svi prozori porazbijani ili ukradeni rekli bi smo da bi po grubim procjenama trebalo još najmanje milijun kuna našeg novca za sanaciju nemara naše gradske uprave koja je kriva što ovo zdanje nije propisno zaštitila zaštitnom ogradom ili zaštitarima. Kad sve to zbrojimo dolazimo do 52 milijuna naših kuna sto je za 7 milijuna više od planiranog. Da bi situacija bila još zanimljivija do zastoja u izgradnji je došlo zbog otkrića tunela i cisterni jna na lokaciji gdje je zamišljena izgradnja športske dvorane pa se pitamo da li će netko odgovarati za propuste u projektiranju. Slijedom događaja odlučili smo poslati gradskoj upravi zahtjev za zaštitu ovog objekta i pritom ne pristajemo na odgovore o nečijoj drugoj odgovornosti jer ovaj se objekt nalazi u našem gradu i naša gradska vlast bi trebala biti odgovorna ako ne za zastoj u izgradnji onda barem za zaštitu ovog što je ostalo – kazao je za kraj predsjednik Akcije Mladih Zadar, Ante Rubeša, koji je sa svojim kolegama novinare proveo po otvorenom i gotovo u potpunosti devastiranom Centru Mocire (vrata Centra mjesecima su provaljena).

Ukradeni radijatori, vodokotlići, prozori, vrata, štokovi…

Nakon što smo ušli u širom otvoreni Centar Mocire, imali smo što i vidjeti. Pojedinih setova gips ploča uopće nema, iščupane su i ukradene. Električne instalacije i žice koje vire iz istih potpuno su uništene, brave i kvake na mnogim vratima ne postoje, kao ni prozori i vrata koji su sa štokovima izneseni iz Centra, odnosno ukradeni. Netko od kolega novinara kazao je kako jedan radijator vrijedi i do dvije tisuće kuna. I i oni su, također, iščupani iz zidova na oba kata, uključujući i prizemlje. Ukradeno je i podosta wc-školjki, lavandina i vodokotlića…





Related Articles

Back to top button