Tehnologija

Facebook u šopingu

Kako bi se zaštitili od eventualnih napada konkurentnih kompanija poput Yahooa, AOL-a i Mitela, Facebook kupuje 750 patenata vezanih uz vlastito poslovanje i tehnološke procese koji su vezani uz primarne djelatnosti tvrtke.

Facebook za sada posjeduje 60 patenata, od čega 15 svojih, 9 HP-ovih, 11 Philipsovih i mnogih drugih kompanija čije su patente preuzeli.  Patenti pokrivaju širok spektar djelatnosti i tehnologija, od upravljanja socijalnim mrežama, vijestima i kontaktima do tehnoloških rješenja vezanih uz Facebookove usluge, ali i one koji s njima nemaju veze, poput “Metoda i mašina za jukebox liste bazirane na prioritetima” ili “Sustave i metode za prodaju proizvoda s mnoštvom kategorija”.

I kako s vremenom potencijal za sudske tužbe nesmiljeno raste, Facebook se priprema čekajući tako i na desetke vlastitih patentnih zahtjeva. Agresivna politika tvrtke u prikupljanju patenata je dobro zamišljena, s obzirom da su rastom kompanije sve veće mogućnosti napada sadašnje, ali i buduće konkurencije.





Related Articles

Back to top button