ZadarZadne-Izdvojeno

ENIO MEŠTROVIĆ: Vrata Zadra – Sjeverni portal

10952759_10206236360694709_693999221_nPrije samog raspisivanja natječaja, dovršen je idejni projekt “Vrata Zadra” – sjeverni portal. Svečano otvorenje ovog velebnog projekta zakazano je za ponediljak, drugi drugoga (02.02.2015.) u 10.00h po evropskom vrimenu, na sjevernom ulazu u grad Zadar.

Ovim otvorenjem otvaramo i manifestaciju “Dani otvorenih vrata” kroz radionice diljem grada:

– Kako priživiti od prvog do prvog (01. do 01.) – za nezaposlene
– Kako kulturno reći da nećeš – za zaposlene u državnom sektoru
– Kako ništa ne raditi bez koristi – za napredne
– Kako glumiti glumu – za ambiciozne
– Kako svirati kurcu – za početnike
– Fjaka u dva koraka – za iskusne
– Ko će koga nego svoj svoga – za liberalne
– Što su jeli naši stari sa gradela, da se nikad, nikad ne zaboravi – za sve veći broj zainteresiranih
– Di odložiti stvari koje još vride – za one koji ih tribaju.

Središnja radionica Dana otvorenih vrata bit će u Narodnom muzeju di ćete uživo moći prisustvovati u kovanju novohrvatskih imena (npr. politička – Strankoljub, Udboslav, Saborka, koalicijska – Kešimir, Domimir, popularna – Sezonko, itd…)

Ova “Vrata Zadra” će biti prepoznatljiv znak za ulazak u Las Zadar Monte Carlo Vegas di će Vas, sve drage goste, ka oni kauboj ozgor kasina, pozdravljati domaćin iliti urođenik grada. Čim prođu ova Vrata gosti će osjetiti prelazak u drugu dimenziju, ka Majkl Foks kad je uletija u budućnost, dimenziju blagostanja i kulture. Uvjerenja smo da će ovo biti nova atrakcija grada, danonoćna dobrodošlica svima, ka i Pozdrav suncu ili Kauboj u Vegasu, s napomenom da se ode nema što pokvariti!

I za kraj izjava urođenika koji radi na Vratima: “Ja ne znan jel uvi grad radi za nas građane seljake ili samo za turiste? Nek nan unda turisti plaćaju komunalno i ćistoću! Da će stablin mekniti cakleni kišobran? A mi ćemo se i dalje verati ka koze po zidićin da nas avto ne zgazi. Piši i ovo, dok ikoji čovk ima crnu jamu triba misliti kako ga izvući iz govana!” – reče on onako ljutito, odbivši se predstaviti imenom jer ga je stra za posa.





Related Articles

Back to top button