ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO “Elaborat imaju Sabina Glasovac, Omerka Šarić i Antun Novoselović”

izbori__sdp_1_1381659004Elaborat o preoblikovanju Nogometnog kluba Zadar iz udruge građana u športsko dioničko društvo, “tražena je roba” među zadarskim političarima, posebice onima koji su zainteresirani za njegovo javno objavljivanje radi, kako sami kažu, kriminalnih radnji koje se iz istoga mogu iščitati. Prvi i najglasniji u nakani da se elaborat javno objavi su vijećnici Akcije Mladih, ali i SDP-ovci koji su više puta, pa i na pressicama koje su izvanredno organizirali, baš kao i Akcija Mladih, tražili objavljivanje elaborata.

Međutim, kako doznaje redakcija portala ZDNews.hr od izvora iz zadarskog SDP-a, elaborat im je dostupan više mjeseci. Dakle, SDP-ove predstave oko objave elaborata nisu u potpunosti transparentne sa zadarskom javnošću, barem onim dijelom koji im je dao svoj glas na lokalnim izborima održanim lani.

Sabina Glasovac (Foto: Zadarski list)
Sabina Glasovac, prema izjavama našeg izvora iz SDP-a, prva je došla do kopije Elaborata NK Zadar (Foto: Zadarski list)

Naš izvor iz SDP-a, čiji su podaci poznati redakciji, potvrdio je kako elaborat imaju Omerka Šarić, Antun Novoselović i Sabina Glasovac, ali i ostali vijećnici SDP-a

– Prava istina je da svatko iz SDP-a tko je blizak tajnici Omerki Šarić i Sabini Glasovac u bilo kojem trenutku može doći do dijela ili cijelog elaborata. Osobno znam za njegovo cirkuliranje među SDP-ovcima i prava je nepravda i laž što se u javnost plasira informacija kako SDP-u, konkretnije zadarskom, elaborat nije dostupan. Dostupan je odavno, a zašto ga netko iz SDP-a ne želi ili bolje reći, ne smije objaviti, pitanje je za neke druge razgovore. Možda je razlog taj što su elaborat potpisali naši članovi na državnoj razini? Gospodin Novoselović je jasno na zadnjem Vijeću čitao iznose i to s decimalama, dakle vrlo je jasno o čemu se tu radi. U cijeloj priči najzanimljivije je to što je isti taj sporni elaborat koji je napravio NK Zadar, odobrio i amenovao naš ministar Lalovac. Vas možda čudi, ali mene nikako ne čudi to stalno inzistiranje na objavi elaborata koji SDP-ovci posjeduju. To je igra s figom u džepu. Da se razumijemo, nije ministar Lalovac jedini SDP-ovac koji je potpisao elaborat, kazao je naš izvor.

Na naš upit kakve veze s elaboratom ima Sabina Glasovac, predsjednica zadarskog GO SDP-a, isti izvor nam je kazao kako se upravo ona prva pohvalila da je došla do njegove kopije.

– Gospođa Glasovac bila je pomoćnica sada već bivšem ministru Jovanoviću, a sada je pomoćnica novom ministru Mornaru. Kao takva, morala je imati elaborat u svojim rukama i ja znam da ga je imala i da ga je donijela fotokopiranog u Zadar. Ona se osobno hvalila među svojim stranačkim kolegama kako je prva došla do elaborata te ga je predala gospođi Omerki Šarić i Antunu Novoseloviću. Pitajte nju gdje je elaborat i zašto ga ne želi objaviti. Mislim da je svima sve jasno, samo se neki prave, neću reći ružnu riječ, ali tako mislim – za kraj će naš izvor iz zadarskog SDP-a.

Omerka Šarić Frantin - Foto: YouTube
Omerka Šarić Frantin – Foto: YouTube

Dodajmo ovome i podatak kako smo prije nekoliko dana kontaktirali gospođu Šarić i pitali je ima li uvid u elaborat o pretvorbi NK Zadar iz urduge građana u športsko dioničko društvo, na to je ista odgovorila negativno.

– Nemam elaborat, pitajte gradonačelnika da ga objavi ako može i ako smije, kazala nam je tada Šarić, što je u suprotnosti s izjavama ZDNews-ovog izvora iz SDP-a. Tko u cijeloj priči laže, a tko govori istinu, na vama je da procijenite.

U prilogu se nalazi i video zapisa iz kojega se jasno može čuti o čemu na Gradskom vijeću raspravlja vijećnik SDP-a, Antun Novoselović





Related Articles

Back to top button