112ZadarZadne-Izdvojeno

Eksplozija broda u biogradskoj marini

064689_1c863c2a1f768dcd7b73U biogradskoj marini jučer ujutro eksplozija na jahti. Lakše je ozlijeđen dječak iz Slovenije, dok je zapovjednik broda (36) prošao neozlijeđen. Eksplozija se dogodila prilikom pokretanja plovila.

Jučer u 11.17 sati zaprimljena je dojava Lučke kapetanije Zadar o pomorskoj nesreći s jednom ozlijeđenom osobom u biogradskoj marini. Na mjesto nesreće odmah upućeni djelatnici Hitne medicinske pomoći i nadležna Lučka ispostava Biograd na moru.

Djelatnici zadarske Kapetanije i biogradske Ispostave dolaskom na poziciju nesreće utvrdili su da je došlo do eksplozije u strojarnici privatne motorne jahte luke upisa Zadar. Nesreća se dogodila prilikom pokretanja brodskih pogonskih strojeva, kako je navedeno u priopćenju, tipa „Mercruiser“, snage 2 x 138 kW. Tom prilikom lakše je ozljeđen maloljetni slovenski državljanin, koji je odmah zbrinut u biogradskome Domu zdravlja. 

U trenutku nesreće na plovilu je osim ozlijeđenoga bio i zapovjednik plovila D.P. (rođen 1979. godine), slovenski državljanin koji nije ozlijeđen. Izrečen mu je prekršajni nalog i novčana kazna u visini 1.100,00 kuna, dok je vlasniku plovila A.C., također slovenskom državljaninu doneseno rješenje o zabrani plovidbe tim plovilom dok se ne saniraju oštećenja i obavljanje izvanrednog tehničkog pregleda plovila od strane djelatnika Lučke kapetanije Zadar.





Related Articles

Back to top button