ZadarZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNO [VIDEO]: Obitelj Vukić ipak nije deložirana!!!

Iako će mnogima zvučati nevjerojatno, obitelj Vukić ipak nakon višesatne drame nije deložirana iz svoje dvjesto godina stare kuće u Arbanasima! Radi ilegalnog postupanja ovrhovoditelja, cijela drama odigrat će se opet za 20 dana na istom mjestu, no kad se opet ponovi postupak deložacije, kako nam je rekla Tina Vukić Karađola – obitelj Vukić neće izaći iz svoje kuće. Cijelu priču potvrdili su predstavnici Udruge Živi Zid, ali i sama Tina Vukić Karađola u ekskluzivnom razgovoru za ZDNews.hr

– Obitelj Vukić nije deložirana. Svi aktivisti Živog Zida, članovi obitelji i prijatelji obitelji Vukić pušteni su danas iz PU zadarske bez ikakve prijave. Samim time očito je da je naše uhičenje  bilo nezakonito, bez ikakve pravne osnove. Zašto? Zato jer deložacija nije mogla biti provedena budući da nisu postojali pravni uvjeti za deložaciju. Ovlašteni bravar se nije pojavio, a obitelji Vukić nije osiguran zakonom zajamčen kamion s kutijama u koje bi bile spremljene stvari. Iako je ovršitelj ovlastio bravara da u njegovo ime provede ovrhu, on nije osigurao dovoljno velik kamion za stvari obitelji Vukić i samim time, deložacija je bila odgođena. Iako smo mi u početku ovrhovoditelja pitali jesu li ispunjeni svi pravni uvjeti, on je lagao i kazao da jesu. Očito je i naše nelegalno uhićenje bilo smišljeno planski kako bi se svi zaštrašili. Ali obitelj Vukić neće uspjeti zastrašiti. Neće uspjeti zastrašiti sve ove mlade i stare ljude koji su se borili za dom obitelji Vukić. Do zadnje kapi krvi ćemo se boriti da obitelj Vukić ostane u svom domu. Dakle, radi se o velikom propustu ovrhovoditelja i policije. Svi zajedno razmišljamo i o tužbi policiju za nezakonito i ponižavajuće uhićenje – kazao je jedan od aktivista, Ivan Pernar u razgovoru za ZDNews.hr.

Isto nam je potvrdila i Tina Vukić Karađola. Deložacija je odgođena.

– Deložacija koji su oni proveli po sutkinji Novaković odgođena je budući da nisu bili oigurani svi zakonski uvjeti. Mi imamo još 20 dana da mirno prenesemo svoje stvari iz kuće. Međutim, sve ovo danas bilo je nezakonito i nelegalno. A koliko je sve nelegalno potvrđuje i činjenica da o svemu nismo dobili nikakvu potvrdu i papir. Brava na kući se nije promijenila i mi smo nakon što su se svi razišli jednostavno, Bogu hvala ostali u svojoj kući.

Danas ste proživjeli pravu dramu, čak ste i na hitnoj završili. Koji su vaši sljedeći koraci?

Večeras ćemo spavati u svojoj kući. Ima Boga, ima pravde! Što nam je činiti? Dokazat ćemo svu nepravdu i borit ćemo se sa svim aktivistima kojima se još jedan put od srca zahvaljujem, jednako kao i danas, do zadnje kapi krvi. Mi svoju kuću ne damo i iz nje nećemo izaći, to je jedino sigurno – kazala je za kraj Tina Vukić Karađola ekskluzivno za ZDNews.hr!

Snimke cijele brutalne drame iz Arbanasa pogledajte u tri sljedeća video priloga:





Related Articles

Back to top button