KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Ekskluzivno: Ovdje pogledajte prvi zadarski film MALI DIV!

Iz filma Mali div
Iz filma Mali div

Mali div, prvi zadarski igrani film, konačno je postavljen na internet! Vijest je ovo koju je objavio Branimir Čakić, scenarist i skladatelj glazbe (u tandemu s Nikolom Špraljom). Sam film nalazi se na YouTube-u i dostupan je u maksimalnoj rezoluciji od 720p. Sam Čakić objavu s linkom na film objavio je nešto iza 1 sat nakon ponoći na svom Facebook profilu:

Prošlo je gotovo tri godine otkad sam u društvu svojih dragih prijatelja Igora i Valtera posjetio Maloga diva imenom Enio u tišini njegove drevne konobe na Bokanjcu. Nakon što je pročitao sinopsis, Enio je sa suzama u očima pristao; svoju je ulogu doživio sudbinski, a nas trojica istoga smo časa shvatili da više nema povratka. Oči su nam kazivale isto: ”Moramo ga snimiti makar spali na prosjački štap. I eh…da div mora nositi Krešin dres…onaj naš…zadarski iz doba ponosa i slave! Iz te davne opjevane sezone 1974/75.”
U iduća tri tjedna filmska ekipa premašila je stotku te se tijekom snimanja povečavala i najzad zaustavila na broju 408. I nitko ni kune nije zatražio. Hvala ekipi i milim ljudima ozarenih lica koji su ga poželjeli opet pogledati i živjeti njegovu poruku. S ponosom ga predstavljam, mome prijatelju Karlu u čast…a bez Karla film bi se vjerojatno još uvijek snimao.
U komentare ću staviti link na film.

Eto ga dragi naši, film je tu i nadamo se da ćete uživati u njemu!

https://www.youtube.com/watch?v=FvLGxILmwT8&list=UURposBBvPWDuWT2ETyjpyUA





Related Articles

Back to top button