IzdvojenoZadarZADAR Sport

EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJEMO DOKUMENT Grad Zadar lagao je kada je tvrdio da nije većinski vlasnik NK Zadar? Očekuje se reakcija gradonačelnika Dukića

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

Ružno je reći, ali sve upućuje na to kako je Grad Zadar lagao javnost kada je na e-mail portala ZADAR News poslao tekst u kojemu se nedvosmisleno i jasno “odriču” većinskog vlasničkog udjela u Nogometnom klubu Zadar (više o tome pročitajte ovdje).

GRAD ZADAR VEĆINSKI JE VLASNIK NK ZADAR SA 41,03% UDJELA

Naime, uvidom u dokument naziva “Bilješke uz financijska izvješća za 2016. godinu”, u donjem dijelu nedvosmisleno piše: “Največi dioničar je Grad Zadar sa 41,03% vlasništva ili 139.500 dionica”, baš kao što je i vidljivo u dokumentu kojega ekskluzivno objavljujemo.

nkdokument24

Podsjetimo, slijedom ignoriranja i izbjegavanja odgovora prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, nakon što NK Zadar portalu ZADAR News nije odgovorio na postavljena pitanja u zakonskom roku, o svemu smo, po zakonu, informirali Povjerenicu za informiranje, Anamariju Musu. Shodno korespodenciji, od strane Povjerenice upućeni smo na Grad Zadar koji je većinski vlasnik NK Zadar koji nam je trebao dati odgovore na postavljena pitanja. No, Grad Zadar odgovorio je na naš e-mail tako što je kazao kako oni nisu većinski vlasnici NK Zadar, te kako ne znaju na što se troše proračunski novci koje uplaćuju u NK Zadar.

SVETKO ĆUSTIĆ REKAO JE ISTINU: GRAD ZADAR JE VEĆINSKI VLASNIK KLUBA

Osim Grada Zadra koji je lažno zanijekao svoje udjele u klubu, jučer se na naš poziv javio direktor kluba Svetko Ćustić koji je, ispravno, demantirao Grad Zadar kazavši kako mu nije jasno zbog čega se Grad očitovao na način na koji se očitovao kada je evidentno da je Grad Zadar većinski vlasnik kluba s udjelom od 41,03%.

ŠUM U KOMUNIKACIJI NA RELACIJI GLASNOGOVORNIK – DIREKTOR KLUBA

A zbog čega se Grad Zadar odriče većinskog paketa dionica u NK Zadar, nikome nije jasno. Što se tiče komunikacije na relaciji glasnogovornik NK Zadar i direktor, u toj komunikaciji očito postoji šum, jer, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama i Zakonu o medijima, NK Zadar š.d.d. na upite ZADAR News-a koji je legalno upisan u publikaciju Vijeća za elektroničke medije, nije odgovorio u zakonskom roku zbog čega je i reagirala Povjerenica za informiranje, Anamarija Musa, koja nas je, naknadno, uputila na Grad Zadar koji je – većinski vlasnik kluba.

INTERES JAVNOSTI JE VELIK, DVA ČLANKA O OVOJ TEMI U 24 SATA PROČITANA SU 54,443 PUTA, PA ĆEMO VIDJETI ŠTO ĆE O SVEMU REĆI GRADONAČELNIK

Nije jasno ni što o svemu misli gradonačelnik Zadra, Branko Dukić. Njemu smo, naime, i jučer uputili telefonski poziv i poslali sms poruku kako bi smo željeli čuti njegovo mišljenje o očitom problemu. No, do zaključka jučerašnjeg, ali i ovoga novoga, današnjega članka, gradonačelnik nije odgovarao na naše pozive, pa smo mu, shodno Zakonu o pravu na pristup informacijama, uputili službeni dopis na e-mail adresu Grada Zadra. Nadamo se kako ćemo odgovor gradonačelnika dobiti u najmanju ruku sutra, s obzirom na veliku zainteresiranost javnost. Naime, dva članka koja smo objavili jučer ukupno su pročitana 54,443 puta, a na cijelu sagu reagirao je i gradski vijećnik SDP-a, Antun Novoselović, čije reagiranje možete pročitati ovdje.

RENU SINOVČIĆU ZAMRZNUTE DIONICE

Što se tiče dionica Rena Sinovčića i Dalibora Zebića, evo što kaže Sudski registar:

Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu Poslovni broj: 24. Kir-Us-541/14 od 03. prosinca 2014. godine Temeljem čl. 11. st.1. točke a), b) i f) Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem (NN 145/10) određena je privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi kojom se zabranjuje osum. Renu Sinovčiću, s prebivalištem u Zadru, ulica 112. brigade 1, da otuđi ili optereti

-119.192 dionice trgovačkog društva Nogometni klub Zadar s.d.d. iz Zadra, Hrvoja Ćustića 2, ukupne nominalne vrijednosti od 23.838.400,00 kuna.

Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu poslovni broj: 24. Kir-Us-541/14 od 03. prosinca 2014. godine temeljem čl. 11. st.1. točke a), b) i f) Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem (NN
145/10) određena je privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi kojom se zabranjuje osum. Daliboru Zebiću, s prebivalištem u Splitu, Đakovačka 7, da otuđi ili optereti 6.758 dionica trgovačkog društva Nogometni klub Zadar s.d.d. iz Zadra, Hrvoja Ćustića 2, ukupne nominalne vrijednosti od 1.351.600,00 kuna.

Ostali podaci

Odluka Osnivačke skupštine NK Zadar s.d.d. od 29.07.2014.godine, o preoblikovanju Nogometnog kluba Zadar iz Zadra u sportsko dioničko društvo.

Zabilježbe

Redni broj zabilježbe: 1
– Dana 14. veljače 2017. godine zaprimljena je kod ovog suda žalba predlagatelja Rena Sinovčića iz Zadra, Ulica 112. brigade broj 1 na rješenje Trgovačkog suda u Zadru poslovni broj Tt-16/5543-1 od 30. siječnja 2017. godine

Redni broj zabilježbe: 2
– Dana 13. ožujka 2017. godine zaprimljeno je kod ovog suda Rješenje Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske posl. broj Ref. 75 Pž-1144/2017-2 od 28. veljače 2017. godine kojim se odbija žalba predlagatelja RENE SINOVČIĆA iz Zadra, Ulica 112. brigade 1 kao neosnovana i potvrđuje rješenje Trgovačkog suda u Zadru poslovni broj Tt-16/5543-1 od 30. siječnja 2017. godine.

GRAD ZADAR: NISMO VEĆINSKI VLASNICI NK ZADAR

Dopis Grada Zadra redakciji portala ZADAR News u kojemu Grad lažno niječe svoje većinsko vlasništvo u NK Zadar
Dopis Grada Zadra redakciji portala ZADAR News u kojemu Grad lažno niječe svoje većinsko vlasništvo u NK Zadar

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!





Related Articles

Back to top button