ZADAR SportZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNO: Miljarder Ivan Žilić: Želim kupiti KK Zadar, već dogodine možemo igrati Euroligu!

[pullquote]

‘Euroligu možemo igrati dogodine, novac nije problem’

– Euroligu možemo igrati dogodine, to uopće nije problem. Ako imate novac, a ja ga imam i ako imate publiku kao što je zadarska, to je dobitna kombinacija – kazao je u ekskluzivnom razgovoru za ZDNews.hr portal Ivan Žilić.

Što će učiniti klub i na koji način će isti odgovoriti na pismo namjere Ivana Žilića, ostaje za vidjeti u narednim danima. U svakom slučaju, Božidar Kalmeta očito ovih dana, napokon ima slatke brige…

[/pullquote]Ivan Žilić, miljarder rodom iz BIH, koji je svoj kapital stekao patentiranjem posebne vrste varenja koja se koristi u automobilskoj industriji, samo u 2011. prema dostupnim poreznim podacima u Luxemburgu platio 2,14 milijarde (ne milijuna, dobro ste pročitali, op.a.) eura poreza, zainteresiran je za ulaganje u KK Zadar, odnosno, kako je kazao redakciji ZDNews.hr-a, želi postati vlasnik Košarkaškog kluba Zadar.

– Poslao sam pismo namjere, odnosno interesa. Dalje je na klubu da se odluči na koji način želi daljnju suradnju ili je ne želi. S moje strane postoji veliki interes i želja da uložim u KK Zadar čiji sam fan dugi niz godina. Uvijek sam simpatizirao Zadar, Jugoplastiku i Hajduk iako sam rodom iz Bosne. Dakle, na direktoru kluba i na gradonačelniku je da se odluče žele li i na koji način žele raditi sa mnom. Moja želja bi bila da otkupim apsolutno sve dugove koje klub ima i da mi se dopusti da postavim svoje ljude koji će ispravno, transparentno i u korist navijača voditi klub.

Mislite li da će doći do povratnog odgovora od strane KK Zadar?

– Kao što sam rekao, pismo je predano i koliko imam informacija, direktor ga je dobio i upoznat je s njim. Na klubu i gradonačelniku Zadra, Božidaru Kalmeti je da se očituju i da kažu što i nakoji način dalje žele. Moj interes postoji, a postoji li njihov, doznat ću preko svog posrednika u Zadru vrlo brzo.

Procjene su da je klub dužan oko 20 do 30 milijuna kuna, bi li vama bio to problem sanirati i koliko bi vam trebalo da to riješite?

– Nikakav to nebi bio problem. Jednom transakcijom svi dugovi kluba odlaze u povijest. Morate znati da imam kapital od 30 milijardi eura i tako sitan dug kao što je dug vašeg kluba, za mene ne predstavlja problem.

‘Znam da Zadar živi za košarku i znam što je Tornado za Zadar’

Što se ulaganja u klub tiče, kako bi to funkcioniralo ukoliko dođe do realizacije?

– Vrlo jednostavno, okupio bih profesionalni tim stručnjaka koji bi radili u klubu i za interese kluba, Tornada i cijelog Zadra. Znam što je Tornado Zadru i što je Zadar Tornadu. To je neraskidiva veza emotivnih navijača i svih simpatizera kluba. Tornado je nešto posebno i uvijek sam im se divio, pogotovo osamdesetih godina. Napravili bi od KK Zadar brend koji je bio osamdesetih godina kad je žario i palio Jugoslavijom. Sjetite se samo onih slavnih dana osvajanja prvenstva. To bi bilo moguće u vrlo kratko vrijeme. Zadar je grad košarke, a sve dalje ovisi o njegovom gradonačelniku, Božidaru Kalmeti i koliko će biti ozbiljan s mojim interesom – kazao je za kraj razgovora ekskluzivno Žilić za ZDNews.hr

 





Related Articles

Back to top button