Zadar

EKSKLUZIVNA FOTODOKUMENTACIJA: Nadbiskup Želimir Puljić i don Josip Lenkić tuže cijelu obitelj Mika, ali i 15-godišnju djevojčicu!

Zadarska obitelj Mika, kojoj je Zadarska nadbiskupija još 28. kolovoza putem sada već preminulog odvjetnika, Miše Papića zaprijetila kako će ih sudski goniti ako ne izađu iz objekta na adresi Don Ive Prodana 15, našla se u novim nedaćama.

Dana 30. rujna 2016. godine Općinskom sudu u Zadru, Zadarska nadbiskupija koju predstavlja nadbiskup Želimir Puljić i Župa svetog Šimuna koju predstavlja don Josip Lenkić preko odvjetnika Miše Papića podigla je tužbu protiv šest članova obitelji Mika.
Osobe koja Crkva redom tuži su:

Franci Mika
Ksenija Mika
Donato Mika
Ljiljana Mika
Toni Mika
Petra Mika

I dok tužba protiv šestero članova obitelji Mika ‘na prvu’ ne izgleda ništa drugačije od ostalih ‘normalnih’ tužbi, u oko upada činjenica da Zadarska nadbiskupija i Župa svetog Šimuna tuže ni manje ni više – 15-godišnju Petru Mika. Da, dobro ste pročitali, Crkva, osim petero punoljetnih članova obitelji Mika tuži i petnaestogodišnju Petru.

Sudskom tužbom Zadarska nadbiskupija i Župa svetog Šimuna žele da cijela obitelj Mika, unatoč tome što u stanu u ulici Don Ive Prodana žive više od 50 godina i nemaju gdje – napuste stan!

>>> Sve o slučaju u kojemu obitelji Mika prijeti deložacija od strane Crkve pročitajte ovdje! <<<

Don Josip Lenkić priznao: Potpisao sam punomoć odvjetniku Papiću da se tuži i 15-godišnja djevojčica

Kada smo nazvali don Josipa Lenkića, župnika Župe svetog Šimuna u Zadru da ga upitamo je li on svojim potpisom dao odvjetniku Miši Papiću punomoć da tuži obitelj Mika, između njih i 15-godišnju djevojčicu, isti nam je uz pokušaj izbjegavanja direktnog odgovora u konačnici priznao kako je to točno.

Jeste li vi don Josipe Lenkić potpisnim punomoći odvjetniku Miši Papiću koji je uz vašu i punomoć Zadarske nadbiskupije tužio obitelj Mika?

– Kako ste i pisali o tome, sve znate. Svi odgovori na vaša pitanja nalaze se na stranicama Zadarske nadbiskupije.

Dobro, zanima me jeste li vi kao opunomoćenih Župe svetog Šimuna u Zadru potpisali punomoć odvjetniku Miši Papiću?

– Imate sve na internetu, vi ste u svojoj objavi prenijeli jednu stranu

Ne, prenijeli smo dvije strane, onu Zadarske nadbiskupije i obitelji Mika, upravo zato vas i sad zovemo da vi kažete svoju stranu. Znate li da, ukoliko ste potpisali punomoć odvjetniku Papiću, da ste tužili i maloljetnu osobu, Petru Mika koja ima svega 15 godina?

– Mi smo dali punomoć odvjetniku da vodi spor, a gospodin Papić je, kao što znate, preminuo. Zato vas molim da mi date sad mira oko toga.

U redu, i nama je iskreno žao što je gospodin Papić preminuo, ali možete li mi odgovoriti jeste li potpisali punomoć ili niste?

– Odvjetnički ured će voditi postupak koji je zakazan i sve će ići po pravnoj i zakonskoj regulativi.

Apsolutno se slažem, no izbjegavate odgovor na pitanje

– Jesam, ono što se tiče Župe svetog Šimuna, to sam potpisao, a drugi dio je potpisao nadbiskup Puljić.

Znate li da ste svojim potpisom tužili, uz pet članovima obitelji Mika i maloljetnu Petru Mika koja ima 15 godina?

– Dakle, dao sam punomoć odvjetniku da vodi spor, a što će biti dalje, ne znam. Gospodine Bajlo, vi imate jednu svoju priču i na njoj ustrajete

Gdje ćete bolje prilike, kazali ste ranije da vodimo jednostranu priču, a evo, vama dajemo priliku da kažete sve što želite o tome

– Vi ste cijelu priču izvrnuli na jednu stranu, a to je ona obitelji Mika ne poštujući ni jedno, ni drugo ni treće.

Ne, mi smo dali priliku obitelji Mika i Zadarskoj nadbiskupiji da se izjasne o slučaju. Kao što vidite, po treći put vam ponavljam da možete reći bilo što i to ćemo prenijeti. Konstantno ponavljate da vam nitko ne daje priliku da se izjasnite, a to nije točno i to je evidentno da nije točno.

– U članku kojega ste objavili, oblatili ste Crkvu, to je jedno. Ono što je obitelj Mika izjavila u članku kojega ste prvi objavili, ne stoji.

U kojem dijelu teksta smo blatili Crkvu?

– U cijelom članku i drugim člancima koje ste nakon toga objavili na ZADAR News portalu ste blatili Crkvu. U tim objavama ste htjeli Crkvu prikazati kao nekakvog monstruma. Izjava da se Crkva ne brine o obitelji Mika, ona ne stoji – kazao je don Josip Lenkić u razgovoru za ZADAR News.

Suđenje Crkve protiv obitelji Mika zakazano je za 1. veljače 2017. godine

I dok Lenkić neosnovano napada, podmeće i manipulira s tekstovima koji su transparentno, istinito i uz izjave obitelji Mika i Zadarske nadbiskupije (uz svu dokumentaciju) objavljeni na ZADAR Newsu, dakle suprotno od onoga što on govori, postavlja se pitanje što će se dogoditi u sobi broj 211 na suđenju zakazanom 1. veljače 2017. godine u 9 sati na Općinskom sudu u Zadru. Bit će to suđenje koje će, sigurni smo, popratiti brojni mediji, ne samo lokalni.

Sličan slučaj: Crkva izbacila branitelja oboljelog od PTSP-a pod izlikom da im prostor treba za “pastoralni rad” pa napravili elitne apartmane

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj u kojemu Crkva traži pravdu pod izlikom “pastoralnih potreba”. Priča obitelji Mika jako podsjeća na još jedan zadarski slučaj koji se dogodio prije četiri godine, kada je iz jednog također trošnog stana, ovom prilikom u Varoši, na zahtjev Zadarske nadbiskupije, iseljen tada 40-godišnji Ivica Grgec, branitelj s dijagnozom epilepsije i težeg oblika PTSP-a koji je zaradio na ratištima po Hrvatskoj i BIH. I njemu je rečeno, kao i obitelji Mika, kako iz stana mora iseliti radi toga što Crkvi prostor treba za “pastoralni rad”. Čim je Grgec iselio iz stana, u rekordnom roku je ista preuređena u elitnu vilu s apartmanima. Više o tom slučaju pročitajte ovdje.

Obitelj Mika zgrožena činjenicom da Crkva tuži i 15-godišnju Petru!

– Ogorčeni smo i vrlo neugodno iznenađeni da nas Crkva tuži i da nas žele izbaciti iz jedinog stana u kojemu živimo. Da stvar bude bizarnija, tuži se i moja 15-godišnja sestra koja od svog rođenja, kao i ja i moj otac, živimo u stanu u ulici Don Ive Prodana 15. Preko 50 godina živimo na ovoj adresi i nikad odavde nismo odlazili. Ovo što se događa je vrlo sramotno – kaže Toni Mika, jedna od optuženih.

>>> Sve o slučaju u kojemu obitelji Mika prijeti deložacija od strane Crkve pročitajte ovdje! <<<

12345





Related Articles

Back to top button